Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyny minus to po samym nawoskowaniu kurz lubi zbierać :)

zaraz po nalozeniu i dotarciu wosk musi sie 'wypocic', dlatego dobrze jest umiescic auto w jakims czystym, suchym pomieszczeniu i niech schnie

pozdrawiam

Edytowane przez borge

Używałem obydwu,bardzo dobre ale chemical guys trzeba dobrze wypolerowac bo strasznie się maze po aplikacji.Zamiast tego polecam Megsa qd gold class lub poorboys qd plus.Jak dla mnie po poorboys efekt odrobinę glebszy,ale trudniej go "wyrobic"na aucie.

Dzięki, mozesz podac linka do Megas? Bo po tej nazwie mi wyskakuje szampon, który zresztą mam :-)

Kupiłem jednak ten drugiego co polecałeś - Poorboy's Quick Detailer PLUS 

Bardzo fajny qd,po pierwszych kilku minutach nie zobaczysz efektu,ale po chwili jest kozak.No i dosyć dlugo leży na aucie.Do tego regularnie używany wydłuża trwałość wosku.

Bardzo fajny qd,po pierwszych kilku minutach nie zobaczysz efektu,ale po chwili jest kozak.No i dosyć dlugo leży na aucie.Do tego regularnie używany wydłuża trwałość wosku.

Dobrze, że napisałeś ostrzeżenie aby po jakimś czasie szukać efektu bo znając mnie gdybym nic nie zobaczył od razu to bym się zniechęcił.. Czekam aż będzie z 12 stopni na dworze i zadziałam :-))) Dzieki za podpowiedź

Kurcze dziś 18*C było  tylko czasu brak na pieszczoty :( żeby tak do soboty było ?! 

Fergul ja w Niedziele pojechałem wymyć samochód z błota na blachach i w słońcu zobaczyłem K... :mad: ..znowu nowe uszkodzenia na tym super twardym lakierze.

No lakier badziew niesamowita ......................

MI kocur skoczył na maskę i podrapał, z tego co oglądałem aż do podkładu...lakier chyba z dodatkiem "tytanu" :/

Edytowane przez scanik

U mnie tez ciepło,wczoraj zrobiłem "inwentaryzację" i IPA,autosol oraz goo gone zamowione.Jeszcze dwa tygodnie i jazda :)

No ludzie co wiosnę korektę robić jak u mnie lakiernik meksykański przyżydził lakieru !

Niedługo to mi przyjdzie pastą kiwi robić a nie dedykowanymi preparatami. ...

U mnie tez ciepło,wczoraj zrobiłem "inwentaryzację" i IPA,autosol oraz goo gone zamowione.Jeszcze dwa tygodnie i jazda :)

Co to ten autosol, do czego sie nadaje? Logo samochodu? :-)

Ekran też?!  :blink:

Ja wczoraj kupiłam w Biedronie ściereczki do czyszczenia sprzętu RTV .

Wypucowałam wszelakie drobne sprzęty w domu ( fony , tablety , lapka) - wystarczy "nachuchać" na ekran i tą suchą ściereczką elegancko się poleruje na błysk i żadnych paluchów :)

W sumie o tym samym Jacko napisał ;)

tak, ekran też. Tylko do ekranu się nadaje, bo na kokpicie zostawia smugi.

Autosol to pasta do chromowanych/pseudochromowanych elementów jak na przyklad ramki wokół szyb czy grill w przypadku qq.Jak juz robić to wszystko :)

• Upvote 1

Qr.....aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! 

skaleczyłem Qq :( :( :( zraniłem , podczas wysiadania zawiał wiatr tak niefortunnie że wyrwał mi klamkę z ręki !!! i ...ten cholerny ogranicznik nie powstrzymał drzwi tylko rant oparł sie o wewnetrzna część zawiasu i zrobiło sie zagniecenie .

Niby tego nie widać , nie rzuca sie w oczy , ALE JA WIEM ŻE TO JEST I WIDZĘ OD RAZU jak podchodzę do auta :( 

klar się wykruszył trochę w tym miejscu . 

No "BUL" serca mam taki że "JAK ŻYĆ ?"  - w tych przeciągach .

Fergul nie martw się ,tak to w życiu jest im bardziej dbasz tym bardziej chcą zniszczyć czy to siły natury czy tam prkingowi zawistnicy ....

Albo tesciowa do spolki z serwisantami.

OOooo! przepraszam! Nie moi serwisanci! :D

Trzeci raz podjechałem do serwisu z oponami , bo obiecał mi koleżka opony zamówić .

Cena może nie rewelacja bo 100€ sztuka , ale chcę CICHE poniżej 68dB 

wszystkie co były na stojakach to od 70dB wzwyż ! 

Czy ludziom nie przeszkadza hałas z pod kół podczas jazdy po np autostradzie ? 

Zamówił :) COOPER w potrzebnym rozmiarze , zobaczymy co to i jak to sie sprawuje na Qq , ciekawe czy wytrzyma tyle co fabryczne 65K km 

Te z tyłu to by mogły spokojnie lato przelatac :) , ale te z przodu to już kiepściutkie , a ta od strony pobocza , cieniuuuutka , slik prawie :) 

To tak w temacie pielęgnacji było że dbam :) 

A nie dbasz :D skoro z przodu kiepściutkie a tył dobry ,to kolega nie zmienia parami co 10tys :D

215/65/16 

....i tak nosiłem się z zamiarem zmiany opon , to nie przekładałem tyłu na przód , bo myślałem zmienić przed zimą .

Tylko że i zima tutaj bez grama śniegu była to i wyleciało mi z głowy i nie przykładałem wagi do stanu bieżnika .

Na suchym slik lepiej trzyma :) 

Ja za dwie zapłaciłem 360£ i sie cieszyłem ze to okazja w porownaniu do dwoch poprzednich aut.....

No ale rozmiar ma znaczenie :)