borge Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Jedyny minus to po samym nawoskowaniu kurz lubi zbierać zaraz po nalozeniu i dotarciu wosk musi sie 'wypocic', dlatego dobrze jest umiescic auto w jakims czystym, suchym pomieszczeniu i niech schnie pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2016 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Używałem obydwu,bardzo dobre ale chemical guys trzeba dobrze wypolerowac bo strasznie się maze po aplikacji.Zamiast tego polecam Megsa qd gold class lub poorboys qd plus.Jak dla mnie po poorboys efekt odrobinę glebszy,ale trudniej go "wyrobic"na aucie. Dzięki, mozesz podac linka do Megas? Bo po tej nazwie mi wyskakuje szampon, który zresztą mam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 http://m.ebay.co.uk/itm/Meguiars-Gold-Class-High-Gloss-Premium-Quik-Quick-Detailer-G7624-/251473521403?nav=SEARCH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Kupiłem jednak ten drugiego co polecałeś - Poorboy's Quick Detailer PLUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Bardzo fajny qd,po pierwszych kilku minutach nie zobaczysz efektu,ale po chwili jest kozak.No i dosyć dlugo leży na aucie.Do tego regularnie używany wydłuża trwałość wosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Bardzo fajny qd,po pierwszych kilku minutach nie zobaczysz efektu,ale po chwili jest kozak.No i dosyć dlugo leży na aucie.Do tego regularnie używany wydłuża trwałość wosku. Dobrze, że napisałeś ostrzeżenie aby po jakimś czasie szukać efektu bo znając mnie gdybym nic nie zobaczył od razu to bym się zniechęcił.. Czekam aż będzie z 12 stopni na dworze i zadziałam :-))) Dzieki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Kurcze dziś 18*C było tylko czasu brak na pieszczoty żeby tak do soboty było ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Fergul ja w Niedziele pojechałem wymyć samochód z błota na blachach i w słońcu zobaczyłem K... ..znowu nowe uszkodzenia na tym super twardym lakierze. No lakier badziew niesamowita ...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) MI kocur skoczył na maskę i podrapał, z tego co oglądałem aż do podkładu...lakier chyba z dodatkiem "tytanu" :/ Edytowane 15 Marca 2016 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 U mnie tez ciepło,wczoraj zrobiłem "inwentaryzację" i IPA,autosol oraz goo gone zamowione.Jeszcze dwa tygodnie i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 No ludzie co wiosnę korektę robić jak u mnie lakiernik meksykański przyżydził lakieru ! Niedługo to mi przyjdzie pastą kiwi robić a nie dedykowanymi preparatami. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 U mnie tez ciepło,wczoraj zrobiłem "inwentaryzację" i IPA,autosol oraz goo gone zamowione.Jeszcze dwa tygodnie i jazda Co to ten autosol, do czego sie nadaje? Logo samochodu? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ekran też?! Ja wczoraj kupiłam w Biedronie ściereczki do czyszczenia sprzętu RTV . Wypucowałam wszelakie drobne sprzęty w domu ( fony , tablety , lapka) - wystarczy "nachuchać" na ekran i tą suchą ściereczką elegancko się poleruje na błysk i żadnych paluchów W sumie o tym samym Jacko napisał tak, ekran też. Tylko do ekranu się nadaje, bo na kokpicie zostawia smugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Autosol to pasta do chromowanych/pseudochromowanych elementów jak na przyklad ramki wokół szyb czy grill w przypadku qq.Jak juz robić to wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Qr.....aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! skaleczyłem Qq :( zraniłem , podczas wysiadania zawiał wiatr tak niefortunnie że wyrwał mi klamkę z ręki !!! i ...ten cholerny ogranicznik nie powstrzymał drzwi tylko rant oparł sie o wewnetrzna część zawiasu i zrobiło sie zagniecenie . Niby tego nie widać , nie rzuca sie w oczy , ALE JA WIEM ŻE TO JEST I WIDZĘ OD RAZU jak podchodzę do auta klar się wykruszył trochę w tym miejscu . No "BUL" serca mam taki że "JAK ŻYĆ ?" - w tych przeciągach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Fergul nie martw się ,tak to w życiu jest im bardziej dbasz tym bardziej chcą zniszczyć czy to siły natury czy tam prkingowi zawistnicy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Albo tesciowa do spolki z serwisantami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Oooo o tych Typach zapomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Albo tesciowa do spolki z serwisantami. OOooo! przepraszam! Nie moi serwisanci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Trzeci raz podjechałem do serwisu z oponami , bo obiecał mi koleżka opony zamówić . Cena może nie rewelacja bo 100€ sztuka , ale chcę CICHE poniżej 68dB wszystkie co były na stojakach to od 70dB wzwyż ! Czy ludziom nie przeszkadza hałas z pod kół podczas jazdy po np autostradzie ? Zamówił COOPER w potrzebnym rozmiarze , zobaczymy co to i jak to sie sprawuje na Qq , ciekawe czy wytrzyma tyle co fabryczne 65K km Te z tyłu to by mogły spokojnie lato przelatac , ale te z przodu to już kiepściutkie , a ta od strony pobocza , cieniuuuutka , slik prawie To tak w temacie pielęgnacji było że dbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 A nie dbasz skoro z przodu kiepściutkie a tył dobry ,to kolega nie zmienia parami co 10tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Hmm 100 ojro to wysoka cena?Jaki Ty masz rozmiar u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 215/65/16 ....i tak nosiłem się z zamiarem zmiany opon , to nie przekładałem tyłu na przód , bo myślałem zmienić przed zimą . Tylko że i zima tutaj bez grama śniegu była to i wyleciało mi z głowy i nie przykładałem wagi do stanu bieżnika . Na suchym slik lepiej trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ja za dwie zapłaciłem 360£ i sie cieszyłem ze to okazja w porownaniu do dwoch poprzednich aut..... No ale rozmiar ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Jakoś świetnie Cię rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi