Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Nie na odwrót bo w lewej to trzymali lejce a prawą żarli ten Punnding Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Podczas wiosennej inspekcji ze zgroza odkrylem kolejne uszkodzenia przedniej szyby (twardosc tej szyby idzie najwyrazniej z jakosca lakieru). Wyglada to tak jak na zalaczniku. Mam na to trzy pomysly, zestaw do polerowania szkla (http://www.ebay.co.uk/itm/Windscreen-Polishing-Kit-wiper-blade-damage-and-surface-marks-remover-2-50mm-/140741735381?hash=item20c4dc73d5:g:vcEAAOSwGotWoPLk), zestaw do latania odpryskow (http://www.ebay.co.uk/itm/ITW-Permatex-Windshield-Repair-Kit-09103-/131747285863?hash=item1eacc00b67:g:eu4AAOSweuxWS3hL) badz wymiana calej szyby ale to ostatecznosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tego nie spolerujesz musisz naprawić klejem o 2 kropelki i naprawione Ja takim klejem na bieżąco naprawiałem w Almerze odpryski A teraz naprawa pękniętej szyby w Polsce już by wycinali szybę a tam naprawiają Kozaki przez duże K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ciekawa opcja, szkoda jednak, ze od razu w tym sklepie musze kupic 10 opakowan. No i co z ta UV lampa, wystarczy dobre slonce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Cwaniaki 10 opakowań szkoda że nie 100 W takich zestawach powinna być folia ,naprawiasz w słoneczny dzień i po klejeniu nakładasz folie i wystawiasz na działanie słońca po 10 min naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Edek ma rację. Spolerować tego nie ma szans a jak już to będzie ewidentna soczewka z szyby. Gra nie warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Tylko zalać odpryski klejem do czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kapitanie a nie masz opcji naprawy/wymiany szyby z ubezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Kapitanie a nie masz opcji naprawy/wymiany szyby z ubezpieczenia? Mam ale kosztuje to w okolicach 1500 pln (tzw. ryzyko wlasne) i w moim klimacie takie rzeczy w okresie zimowym sa na porzadku dziennym. O ile moglbym przezyc wymiane szyby raz na 2 lata to co roku wydaje mi sie przesada. Szklarze powiedzieli mi ze takie odpryski sa za male zeby je naprawiac u nich, dlatego sprobuje zrobic to we wlasnym zakresie. A jak sie nie uda to po kolejnej zimie wymienie szybe bo na pewno cos dozbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pytam bo u mnie naprawa szyby to15funtow,a wymiana to 75funtów i to u kazdego ubezpieczyciela z automatu.Oczywiście bez utraty zniżek.Nie wiem gdzie masz ubezpieczone auto,ale założyłem że w Szwecji jest podobnie jak w UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pytam bo u mnie naprawa szyby to15funtow,a wymiana to 75funtów i to u kazdego ubezpieczyciela z automatu.Oczywiście bez utraty zniżek.Nie wiem gdzie masz ubezpieczone auto,ale założyłem że w Szwecji jest podobnie jak w UK. Nie, placisz rownowartosc 35% kosztow wymiany. Naprawa to jakies grosze, robilem to w golfie i raz w qq ale zeby sie za to wzieli musi byc solidnie pukniete. To co mam to odprysk i sie nie kwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 wbrew pozorom naprawa odprysku szyby czolowej nie jest prostym zabiegiem w blogach, na autocentrum.pl ktos opisuje taka samodzielna akcje i jest rozczarowany efektem byc moze jest to wina budzetowego zestawu, byc moze umiejetnosci naprawiajacego sam nie chcialbym tego naprawiac skoro za ~ 50 PLN moze to zrobic profi zaklad pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Rzecz w tym, ze nie moze, za male. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) dziwne, kiedys mialem w Corsie odprysk mniejszy od Twojego i bojac sie zeby od ubytku nie poszla rysa dalej po szybie, pojechalem do zakladu, zrobili bez problemu pamietam ze u mnie specyfik po nalozeniu podgrzewali suszarka elektryczna, ta lampa UV moze dlatego ze uzyty komponent tego wymaga, jakas bardziej zaawansowana technologia pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 dziwne, kiedys mialem w Corsie odprysk mniejszy od Twojego i bojac sie zeby od ubytku nie poszla rysa dalej po szybie, pojechalem do zakladu, zrobili bez problemu pamietam ze u mnie specyfik po nalozeniu podgrzewali suszarka elektryczna, ta lampa UV moze dlatego ze uzyty komponent tego wymaga, jakas bardziej zaawansowana technologia pozdrawiam Od czegos takiego nigdy nic mi nie peklo w zadnym samochodzie. W golfie mialem tego z kilkanascie. W Szwecji musisz miec prawie dziure na wylot zeby zrobili, za duzo tego jest i nikt sie z tym nie piesci jak ja. Zamowilem rain x (http://www.ebay.co.uk/itm/231701722741) zobaczymy co to warte, najczesciej sprzedawany kit na ebay'u. Konstrukcja przypomina Edkowy zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dokładnie taki zestaw naprawiaj w cieniu a na koniec wyjedź na 10 min z cienia na słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dokładnie taki zestaw naprawiaj w cieniu a na koniec wyjedź na 10 min z cienia na słońce Podjade jeszcze do jedych szklarzy z zapytaniem a jak nie to zostaje mi tylko samodzielna zabawa. Troche sie boje, ze porysuje szybe ta ich skrobaczka :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Nic nie porysujesz kup żyletki i allagancko usuniesz klej po wygrzaniu w słońcu U nas w Polsce takich małych odprysków nie naprawiają naprawiają dopiero od odprysku wielkości 2zł A najlepiej lubią wycinać oryginalne szyby i wstawiać swoje o to ino chyżo biorą się za robotę ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Nic nie porysujesz kup żyletki i allagancko usuniesz klej po wygrzaniu w słońcu U nas w Polsce takich małych odprysków nie naprawiają naprawiają dopiero od odprysku wielkości 2zł A najlepiej lubią wycinać oryginalne szyby i wstawiać swoje o to ino chyżo biorą się za robotę ......... Wlasnie nikomu sie nie chce bawic z taka drobnica. Musi byc solidnie strzelone, ale nie wieksze niz moneta 5 kr, czyli troche wieksze jak polska 5cio zlotowka. Powyzej tego szyba do wymiany. Jesli strzelone jest w polu widzenia kierowcy tez mozna wymieniac. Znam wielu delikwentow co jezdza z peknieciem przez cala dlugosc szyby, co ciekawe, auta przechodza roczna inspekcje z czyms takim, a pekniecie idzie przez pole kierowcy. Niepojete. Tak czy smiak, jak ktos lubi miec zadbany samochod w Skandynawii to szyba co 2 lata plus malowanie pokrywy silnika. O strzelonych reflektorach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 To samo miałem w Crewe wszędzie na drogach leżały kamyczki i sobie radośnie strzelały po szybach, maskach ,reflektorach tragedia...................... Każdy samochód był ostrzelany nie ostrzelane to tylko stały w salonach samochodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pytam bo u mnie naprawa szyby to15funtow,a wymiana to 75funtów i to u kazdego ubezpieczyciela z automatu.Oczywiście bez utraty zniżek.Nie wiem gdzie masz ubezpieczone auto,ale założyłem że w Szwecji jest podobnie jak w UK. W IRL pełne ubezpieczenie tzw comperhensiv ? pokrywa w całości wymianę szyby bez utraty zniżki , a różnica między nazwijmy to AC a tylko OC wynosi 120-150€ przy kwocie ubezpieczenia około 850€ AC Ale tego nie da się przełożyć "słowo w słowo" na polskie realia Za to jakaś Q.....A wgniotła mi drzwi od strony pasażera , jest widoczna szrama pionowa tak z 20cm długości , Q...a mać jak mnie z tego powodu serce i dusza bolą !!! muszę rozejrzeć się w okolicy za wypychaczem wgniotek . No jakbym dorwał tą p....ę to chyba nie wstałby o własnych siłach przez tydzień !!! Ja wyrywny nie jestem ale jak mnie kto na odcisk nastapi to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Łączę się w bólu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Fergul,a skąd wiesz że to ona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zycie posiadacza samochodu aspirujacego do zadbanego przypomina siedzenie w okopie w czasie Wojny Swiatowej, nie wiadomo co rabnie i z ktorej strony. Czlowiek kuli sie kazdego dnia ze strachu bo odpoczac wieczorem i cieszyc dniem w ktorym nic nie rabnelo, spadlo, strzelilo badz otarlo nasz ukochany pojazd. Czasem mysle sobie ze potrzeba 2 samochodow, jeden do codziennej eksploatacji i taki ktory zamykany jest na 6 miesiecy w roku i wypuszczany na wolnosc tylko latem by cieszyc serce i oko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Bo im bardziej dbasz o auto,tym więcej "przygód"je spotyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi