Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Coś w tym jest. Odkąd przestałem chuchać i dmuchać, to nic się z QQ nie dzieje. Leję paliwo i jeżdżę bezstresowo.

Chyba nie będę mył go wcale - przynajmniej nie widać wgniotek. :D

Zycie posiadacza samochodu aspirujacego do zadbanego przypomina siedzenie w okopie w czasie Wojny Swiatowej, nie wiadomo co rabnie i z ktorej strony....

w pelni podzielam Twoje filozoficzne refleksje, plusik ; )

w ramach nadchodzacej wiosennej kosmetyki wzbogacilem sie o nowa szmatke (cale 40 PLN) ktorych mam cale pudlo ale to chyba taka choroba pt. zabawki duzych chlopcow ; )

pozdrawiam

post-92821-0-91568100-1459849417_thumb.jpg

Czasem mysle sobie ze potrzeba 2 samochodow, jeden do codziennej eksploatacji i taki ktory zamykany jest na 6 miesiecy w roku i wypuszczany na wolnosc tylko latem by cieszyc serce i oko.

Mam kumpla któremu szkoda nowego Passata i boi się różnego rodzaju wgniotek i zarysowań i do jazdy po mieście kupił starego golfa :)  

w pelni podzielam Twoje filozoficzne refleksje, plusik ; )

w ramach nadchodzacej wiosennej kosmetyki wzbogacilem sie o nowa szmatke (cale 40 PLN) ktorych mam cale pudlo ale to chyba taka choroba pt. zabawki duzych chlopcow ; )

pozdrawiam

Dobra szmatka, mam taka. Taka i pluszowy reczniczek z mikrofibry i cale auto osuszone.

Fergul,a skąd wiesz że to ona??? :D

Bo faceci mają to w genach że "przedłużenie  przyrodzenia " innego faceta jest święte i trzymają dystans i respekt :) :) :) 

.... i pluszowy reczniczek z mikrofibry .....

...trochę prywatnie i intymnie , ale co tam , zapytam :) 

A ŻONĘ PO KĄPIELI TEŻ TAK DOKŁADNIE WYCIERASZ ,KAŻDĄ SZPARKĘ I SZCZELINKĘ TUDZIEŻ OBŁOŚĆ , czy sama się musi jakąś bawełniana frote ścierą  szorować ? 

* - pytanie retoryczne nie musisz odpowiadać , ale z tym ostrzałem snajperskim masz słuszne spostrzeżenia :) to jest wieczna wojna , żebym sobie nie tłumaczył że wszak to kawał blachy to skończyłbym na OIOMie , amen :) 

I tak mi juz wyrzuca, ze samochod to moja nowa dziewczyna.

Najbardziej krytycznym momentem roku jest wiosna kiedy zaczyna sie inspekcja auta po zimie. "Tego tutaj nie bylo" jest co roku.

To w moim przypadku żona rozwiązała problem.

Po prostu sumę jaką ja inwestuje w auto ona inwestuje w siebie :)

To sprawiło ze zacząłem się zastanawiać czy niektore kosmetyki/dodatki są mi potrzebne ;)

Samochód to rodzaj "męski" wiec kosmetyków nie potrzebuje za wiele ;)

Ależ ja mam Żonę i ona wie że samochody i chemia do nich to Priorytet !!!

Mało tego ostatnio kupiła mi nowy odkurzacz do samochodu :P  

Złota kobita nie???

post-72509-0-61236300-1459968555_thumb.jpg

No jak nie ma jak są drogie chemię do aut

Tyle tylko ,że auto nie pyskuje :D

Jak ja bym inwestiwal w auto to co żoną w siebie ...nawet nie wiem czy wymyślono tyle tak drogich kosmetyków do auta :)

zapewniam Cie ze gdybys chcial ; ) to iloscia i jakoscia kosmetykow do auta, moglbys doprowadzic malzonke do zawisci a pozniej do lez ; )

ponizej link do zbioru forowicza z 'kosmetykiaut' i to nie zadne studio detailerskie a zwykly garaz (i nie jest to jakis high-end)

http://s1290.photobucket.com/user/bieniekoriginal/library/arsenal

pozdrawiam

Edytowane przez borge

A my nie zawodowcy,a mamy ! Dzięki Edkowi :D

• Upvote 1

zaraziłem się od Was

po raz pierwszy po zakupie nowego auta, kiedy minął ani miesiąc, kupiłem coś takiego

dziękuję Wam :gun:

ps

wszelkie ewentualne porady co do stosowania wezmę sobie do serca
i na pewno zastosuję

post-98107-0-39342800-1460049282_thumb.jpg

• Upvote 1