colins Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 A ja dziś z grubsza umyłem moją padlinkę, po czym zauważyłem, że cały prawy bok mam zachlapany kropkami smoły. Ponieważ pieniądze wolę przepić niż wydawać na drogie mazidła więc w ruch poszła najzwyklejsza ropa, która w połączeniu z czystą szmatką usunęła smołę lepiej niż najdroższe mikstury. A teraz jeżdżę jakby dieslem pozostawiając za sobą woń oleju napędowego. A tak serio, to oczywiście umyłem dziada ponownie, bo kto wie jakby zareagował ten lakier-zdrapka na dłuższy kontakt z ropą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Colins a macałeś blachy Finisch Care 1000p jest czy nie ma ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 No po takim zabiegu to już na pewno nie ma. Ale właśnie kupiłem nową puszkę więc za kilka dni zabiorę się za pastowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Woskowanko do pastowanka to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dziś mója powłoka kwarcowa tak naprawdę widziała pierwszy raz deszcz. Oto efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Ile ci zajęło to czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jak po woskowaniu ,szczerze nie widzę różnicy, ale może będzie trwalszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Mycie aktywna piana dzień wcześniej. A samo usunięcie smoły i odtluszczenie może tak z 1.5h. Najdłużej nakładanie kwarcu może koło 3h. Tyle że to bardzo przyjemne i proste było. Tak naprawdę to najprzyjemniejsze z tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dobrze ci teraz domyjesz nadwozie samą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Edek,a czym polerują w lakierniach lakiery?Widziałem wczoraj w jednej z lakierni jak miał w wiaderku jakiś biały płyn-mleczko i co chwilę polewał karoserię i polerował elektryczną polerką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Nie mam pojęcia u mnie czegoś takiego nie zauważyłem aby z wiaderka dawał towaru na lakier Widzisz u nas na Lakierni to polerują pastami 3M Ale przykukałem że jak mają dodatkową kasiorę za korektę lakieru na całym samochodzie to idzie Abel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Na początku, gdy wyjechałem z salonu lakier mojego autka miałby jakby brokat... biały z takimi małymi świecącącymi ziarnkaim. Teraz po 3 miesiącach prawie już nie ma tego "brokatu". Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Przy majstrowaniu przy samochodzie odkrylem porysowany fragment zderzaka z tylu zaraz przy klapie bagaznika, dlugosci moze 4 cm, tak jakby cos sie otarlo. ScratchX i po 3 min nie bylo sladu. Ten srodek jest na wage zlota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ziarno nie jest tak widoczne bo lakier jest brudny,nawet po myciu zostaje na nim mnostwo rzeczy jak smola,czy lotna rdza.Porzadne mycie odpowiednia chemią powinno przywrócić blask,a odpowiednie preparaty eksponują ziarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jaki Ziarno nie jest tak widoczne bo lakier jest brudny,nawet po myciu zostaje na nim mnostwo rzeczy jak smola,czy lotna rdza.Porzadne mycie odpowiednia chemią powinno przywrócić blask,a odpowiednie preparaty eksponują ziarno. Jakie preparaty pomogę wyeksponować ziarno? Gdzie załatwić sobie takie porządne mycie odpowiednią chemią? właśnie wyjechałem od myjnii ręcznej i kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jak poczytasz ten watek to znajdziesz wszystkie niezbedne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 znajdę "nadto" informacji a mi chodzi tylko o to jak zrobic by wygladal tak jak przedtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Ponieważ masz nowe auto i raczej lakier w dobrym stanie, to po dokładnym myciu zastosuj glinkę - tylko miękką (do zwilżania woda z odrobina szamponu), potem jakiś pre-wax cleaner np. Dodo Juice Lime Prime Lite - Cleaner (nie zawiera środków ściernych) i na koniec wosk do perłowego białego lakieru albo Edkowy Coli. Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez myszorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Chyba Edkowy śmalec Nałożony na biały lakier pięknie się prezentuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Tak jest Edziu - smalec jest the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 No Panie no jak nie jak tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A ja kupiłem polerkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 I super nie będzie już machania ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 A ja kupiłem polerkę A którą, pochwal się. Ostatnio był Parkside w L.d.u za 99 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 smalec spożywczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi