Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

O pielęgnacji aut

myszorek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dziś z grubsza umyłem moją padlinkę, po czym zauważyłem, że cały prawy bok mam zachlapany kropkami smoły.

Ponieważ pieniądze wolę przepić niż wydawać na drogie mazidła więc w ruch poszła najzwyklejsza ropa, która w połączeniu z czystą szmatką usunęła smołę lepiej niż najdroższe mikstury.

A teraz jeżdżę jakby dieslem pozostawiając za sobą woń oleju napędowego. :D

A tak serio, to oczywiście umyłem dziada ponownie, bo kto wie jakby zareagował ten lakier-zdrapka na dłuższy kontakt z ropą.

Jak po woskowaniu ,szczerze nie widzę różnicy, ale może będzie trwalszy efekt.

Mycie aktywna piana dzień wcześniej. A samo usunięcie smoły i odtluszczenie może tak z 1.5h. Najdłużej nakładanie kwarcu może koło 3h. Tyle że to bardzo przyjemne i proste było. Tak naprawdę to najprzyjemniejsze z tego wszystkiego

Edek,a czym polerują w lakierniach lakiery?Widziałem wczoraj w jednej z lakierni jak miał w wiaderku jakiś biały płyn-mleczko i co chwilę polewał karoserię i polerował elektryczną polerką

Nie mam pojęcia u mnie czegoś takiego nie zauważyłem aby z wiaderka dawał towaru na lakier  :P

Widzisz u nas na Lakierni to polerują  pastami 3M 

ce10ebaa1545cc173cc99734220f871e398b77e2

Ale przykukałem że jak mają dodatkową kasiorę za korektę lakieru na całym samochodzie to idzie Abel

Strong_Polish_gruboziarnista_pasta_polerMedium_Polish_srednioziarnista_pasta_polFine_Polish_drobnoziarnista_pasta_polersLustra_Wax_mleczko_nablyszczajace-207x31

Na początku, gdy wyjechałem z salonu lakier mojego autka miałby jakby brokat... biały z takimi małymi świecącącymi ziarnkaim. Teraz po 3 miesiącach prawie już nie ma tego "brokatu". Dlaczego?

Przy majstrowaniu przy samochodzie odkrylem porysowany fragment zderzaka z tylu zaraz przy klapie bagaznika, dlugosci moze 4 cm, tak jakby cos sie otarlo. ScratchX i po 3 min nie bylo sladu. Ten srodek jest na wage zlota.

Ziarno nie jest tak widoczne bo lakier jest brudny,nawet po myciu zostaje na nim mnostwo rzeczy jak smola,czy lotna rdza.Porzadne mycie odpowiednia chemią powinno przywrócić blask,a odpowiednie preparaty eksponują ziarno.

Jaki

Ziarno nie jest tak widoczne bo lakier jest brudny,nawet po myciu zostaje na nim mnostwo rzeczy jak smola,czy lotna rdza.Porzadne mycie odpowiednia chemią powinno przywrócić blask,a odpowiednie preparaty eksponują ziarno.

Jakie preparaty pomogę wyeksponować ziarno?

Gdzie załatwić sobie takie porządne mycie odpowiednią chemią? właśnie wyjechałem od myjnii ręcznej i kicha.

Ponieważ masz nowe auto i raczej lakier w dobrym stanie, to po dokładnym myciu zastosuj glinkę - tylko miękką (do zwilżania woda z odrobina szamponu), potem jakiś pre-wax cleaner np. Dodo Juice Lime Prime Lite - Cleaner (nie zawiera środków ściernych) i na koniec wosk do perłowego białego lakieru albo Edkowy Coli.

Edytowane przez myszorek

A ja kupiłem polerkę   :D

A którą, pochwal się. Ostatnio był Parkside w L.d.u za 99 zeta.