Brzyk Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Tttm.Przyzwyczaj się.Może teraz się dopiero dotarł:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 12 godzin temu, forever napisał: Tylko ze to sie bie zawsze dzieje. Jak jadę normalnie czytaj bez gwałtownego depniecia na gaz to nic sie nie dzieje, ale tylko jak sie sie szykuje szybsze wyprzedzanie lub jak pisalem wcześniej włączenie do ruchu na pierwszych biegach. Dużo nie jeżdżę i na krótkich odcinkach nie ma problemu. W ostatnim tygodniu mialem 3 wyjazdy od 200 do 500 km i za każdym razem to samo jak to napisaliście turbodziura, ale czy to możliwe 24 tys przebiegu ? Poprzednim autem tez uturbionym przejechałem 150 tys i spokój. To zależy od Twojego stylu jazdy - osobiście nie mam problemu o którym piszesz ale to dlatego, że zmieniam biegi w ten sposób aby ominąć i wyeliminować turbodziurę . Jeżeli startuję od pierwszego biegu to dwójkę i kolejne biegi wrzucam po przekroczeniu 4 tyś obrotów tak aby po zmianie biegu obrotu nie spadły poniżej 3,2-3,3 tyś . Jak się zbieram do wyprzedzania to nie mam oporów z redukcją o dwa a nawet trzy biegi - np. jadę 90 km/h na piątym biegu to redukcja na trzeci i but - auto idzie do przodu bez zastanowienia i bez przymulania. Osobiście mogę powiedzieć , że gdyby nie moje kłopoty z sondom lambda to bym na sam silnik złego słowa nie mógł powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 A mi się wydaje że chwila wahania jest zawsze ale na wysokich obrotach mniejsza.Wiadomo jak masz 2 k to musi się wykręcić. I dojść do 2,5.W mniejszym 1,2 kręci cały czasNatomiast co zauważyłem wczoraj co do start stopa.Mam w mieście przejazd na którym stoi się po 10 minut.Tam czasem używam ss.I jak wyłączył to po 3 minutach wierzył silnik i już się nie włączył przez długi czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 jaki olej , oprócz zalewanego przez ASO Shella - polecacie do tego silnika? chodzi o 5w30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 ELF FULL-TECH 5W-30 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 a czy ktoś znalazł zamiennik lub odpowiednik tej najdroższej podkładki miedzianej do korka olejowego w 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 22 godziny temu, zbyszek1971 napisał: ELF FULL-TECH 5W-30 a ELF Evolution 900 SXR tez moż ebyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 6 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Nie bardzo, bo nie posiada specyfikacji producenta RN0720. A taka jest wymagana w przypadku naszych silników.Szukaj olejów właśnie z tą specyfikacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrXY Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) W dniu 5.07.2018 o 12:51, Pavllo napisał: a czy ktoś znalazł zamiennik lub odpowiednik tej najdroższej podkładki miedzianej do korka olejowego w 1.6? Nr OEM podkładki : 11026-01M02 lub 11026-01F10. Odpowiedniki łatwo znaleźć i w internecie. Edytowane 9 Lipca 2018 przez PiotrXY 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlamas Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 W dniu 6.07.2018 o 15:37, zbyszek1971 napisał: Nie bardzo, bo nie posiada specyfikacji producenta RN0720. A taka jest wymagana w przypadku naszych silników.Szukaj olejów właśnie z tą specyfikacją. Specyfikacja RN0720 jest do Diesla z DPF/FAP. Do 1.6 DIG-T może być np. Shell Helix Ultra 5W30 (ACEA A3/B4 i RN0700). Na pewno olej do 1.6 DIG-T musi być olej zgodny z ACEA A3/B4 oraz RN0700 - zgodnie z instrukcją obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 1 godzinę temu, djlamas napisał: Specyfikacja RN0720 jest do Diesla z DPF/FAP. Do 1.6 DIG-T może być np. Shell Helix Ultra 5W30 (ACEA A3/B4 i RN0700). Na pewno olej do 1.6 DIG-T musi być olej zgodny z ACEA A3/B4 oraz RN0700 - zgodnie z instrukcją obsługi. Specyfikacja RN0720 jest nowsza i można ją stosować również w silnikach benzynowych.A z tego co pamiętam to w instrukcji jest właśnie wymieniona specyfikacja RN0720. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrXY Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 21 godzin temu, zbyszek1971 napisał: Specyfikacja RN0720 jest nowsza i można ją stosować również w silnikach benzynowych.A z tego co pamiętam to w instrukcji jest właśnie wymieniona specyfikacja RN0720. Odnośnie olei do Nissana nie znalazłem informacji, aby obligo stosować oleje ze specyfikacją Renault. Odnośnie klas olei jakie poleca Nissan (oczywiście firmy Nissan) to tabelka w załączeniu NISSAN LUBE CHART 2017.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Otworzyłem instrukcje i... Nie wiem skąd macie info o tych normach. Tam tylko pisza, że zalecaja 0w20,a jak nie to dobrać Lepkość wg zakresu temeperatur... Nic o normach nie ma... Tak wiec chyba kupię jakiegoś motula 5w30...bo ten shell af 5w30 nie przemawia do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 W dniu 13.07.2018 o 07:19, Pavllo napisał: Otworzyłem instrukcje i... Nie wiem skąd macie info o tych normach. Tam tylko pisza, że zalecaja 0w20,a jak nie to dobrać Lepkość wg zakresu temeperatur... Nic o normach nie ma... Tak wiec chyba kupię jakiegoś motula 5w30...bo ten shell af 5w30 nie przemawia do mnie Jak silnik od Reno to ma spełniać normy Reno, taka logika za tym stoi dlatego większość wali tego Elfa, który jest taki sobie nowoczesny za to w ASO ma cenę jak dobry syntetyk poza ale stosowną normę dla tce ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrXY Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) 53 minuty temu, polonus napisał: Jak silnik od Reno to ma spełniać normy Reno, taka logika za tym stoi dlatego większość wali tego Elfa, który jest taki sobie nowoczesny za to w ASO ma cenę jak dobry syntetyk poza ale stosowną normę dla tce ma A czy silnik 1.6 DIG-T MR16DDT jest od Reno Edytowane 15 Lipca 2018 przez PiotrXY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 To ciekawe czemu w wielu serwisach leja shella professional af 5w30,który chyba normy reno nie ma (sam mam taki zalany zgodnie z info z serwisu) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 14 godzin temu, PiotrXY napisał: A czy silnik 1.6 DIG-T MR16DDT jest od Reno Jest Japoński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 20 godzin temu, PiotrXY napisał: A czy silnik 1.6 DIG-T MR16DDT jest od Reno Tutaj większość ma 1.2 i esktrapoluje. Poza tym pewnie w Reno ten 1.6 też występuje to już bankowo jakąs normę RN podpięli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 No i poszła kaszkaja 200 na S3 - oczywiście tylko kawałek dla sprawdzenia Na piątym biegu niecałe 5 tys obrotów - lekko poszła by jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Na razie moja tyle nie pójdzie...ma dopiero 60km...dziecko jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Ja dobilem do 215 (Niemcy). Ogólnie do 190 idzie gładko, potem trzeba chwile czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Dla porównania 1.2 automat ma bide 160 wykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Bez przesady, miałem testowego 1.2 i z palcem... Tfuuu noga na gazie 170 leciał bez problemu, więcej nie testowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 4 godziny temu, JACKO29 napisał: Na razie moja tyle nie pójdzie...ma dopiero 60km...dziecko jeszcze Jacko29 widzę że czarna bestia jest już w Twoich rękach a żona mi dopiero co mówiła że jeszcze czekacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Czekaliśmy bo serwis nie był zbytnio ruchliwy,dopiero moja interwencja odnośnie oferty wydanej przez centralę w Budapeszcie a która była do 20 lipca dała im trochę rozpędu,i tak czekałem prawie 4h na wydanie samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi