Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Juke 1.2 DIG-T czy 1.5 DCI ??

a jak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateusz_P11_144

różnie i spokojnie i do ''odcinki'' , generalnie tak jak sie w miescie jezdzi,

W mieście jazda do "odcinki" to jak uprawianie seksu na czas z własną kobietą.

Niby Twoja ale śpieszysz się bo mecz o 21 leci...

Kompletnie nie rozumiem takich ludzi,wręcz śmieje się z nich. Rozumiem Ecodriving który sam praktykuje ale pociskanie do czerwonego pola,od krzyżówki do krzyżówki to dla mnie oznaka debilizmu. Na dowód mały przykład z Opola gdzie ostatnio często śmigam.

Ulica Ozimska jest długa jak historia Polski i równie zawalona światłami,krzyżówkami,przejazdem ze stopem...

Jechałem spokojnie moim "terkotem" a w lusterku widzę a we wnętrzu słysze jakiegoś innego terkota. Długo nie czkeałem i był na moim zderzaku. DOjeżdzam do świateł on obok. Stoi i tylko czeka na zółte,jest... OGIEŃ!!! Czarny dym i poszeeeedł... JA spokojnie ale energicznie. Dojazd i widze imbecyla na kolejnych swiatłąch. i taka sytuacja 4 razy zanim dojechałem do końcowych na obwodnice. Tam tylko zobaczyłem czarną smuge i....tyle. Po 5 km widzę go jak stoi na parkingu i czeka na kogoś paląc papierosa... Tak mu się spieszyło a teraz czeka jak typowy DEBIL...

Ile spalił ON,a ile ja?? Ja pewnie nie więcej jak 0.5 L bo i tdroga nie dłuższa jak 10 km. A on?? Pewnie z ponad liter a jak jeździ tak zawsze to jego auto zżera z 13 ON w mieszanym,a przy kumplach jęczy ile to te auta wypijaja....

Jazda nie polega na piłowaniu auta ale na obserwowaniu drogi i dostosowywaniu techniki jazdy do warunków które panują.

Nie wiem co by ci tu odpisac aby cie nie urazić i zebys mnie nie objechał............. ale twoja metoda to znow skrajność ja jadac za kims takim jak ty to mam ochote go pchac zderzakiem bo pewnie przed toba lotnisko do jazdy a ty eco jazde uprawiasz bo spalisz 0,2 litra mniej. Wiec może jezdzic normalnie tak jak na to i warunki i przepisy pozwalają...............

Gość Mateusz_P11_144

Nie wiem co by ci tu odpisac aby cie nie urazić i zebys mnie nie objechał............. ale twoja metoda to znow skrajność ja jadac za kims takim jak ty to mam ochote go pchac zderzakiem bo pewnie przed toba lotnisko do jazdy a ty eco jazde uprawiasz bo spalisz 0,2 litra mniej. Wiec może jezdzic normalnie tak jak na to i warunki i przepisy pozwalają...............

A gdzie ja napisałem że ECO to jazda wlecząc sie???

Eco to dynamiczne przyspieszanie i jazda do warunków. Tak jak napisałeś:

jezdzic normalnie tak jak na to i warunki i przepisy pozwalają...............

Na tym polega eco. A nie piłować auto do odcinki na kazdych swiatłach.

Edek,znajdź mi w temacie 1.2 tekst,który mówi stricte o małym spalaniu?Jeżeli już ktoś tak nadmienił to zaraz dodawał,że aby osiągnać taki niski wynik m,usiał bardzo delikatnie operować gazem i wolniej jechać,natomiast każdy potwierdzał,że spalanie normalne oscyluje w granicach 8l,a w korkach dychę.

Jesteś niesprawiedliwy i już raz napisałem Ci że dorabiasz fabułę do własnych przemyśleń,a to jest nie fer!

1.2 swietnie sie zbiera???? po jezdzie probnej powiem tylko ze napewno nie zamienie  mojego diesla wole gruźlika niz te 1.2 , niby 190nm a szczerze w zadnym momencie tego nie odczulem, liczylem ze chodz troche to bedzie czuc , plus to ze jest cichy, a jezeli chodzi o spalanie po skasowaniu licznika i po 25 min jazdy po miescie wyszlo 10,1l ,

No chyba mi nie powiesz ,że zbiera się gorzej od Twojego diesla?Najpierw czarujesz jazdą do odcinki,a później narzekasz,że nie czujesz żwawości silnika...coś nas tu bujasz.

1.2 swietnie sie zbiera???? po jezdzie probnej powiem tylko ze napewno nie zamienie  mojego diesla wole gruźlika niz te 1.2 , niby 190nm a szczerze w zadnym momencie tego nie odczulem, liczylem ze chodz troche to bedzie czuc , plus to ze jest cichy, a jezeli chodzi o spalanie po skasowaniu licznika i po 25 min jazdy po miescie wyszlo 10,1l ,

w takim razie pozdrawiam i gratuluje wyboru (pozostania przy dieslu).

ps. wszelkie odczucia sa subiektywne

• Upvote 1