Radek90 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Witam wszystkich miłośników Primery, jestem nowy na forum i mam kilka pytań odnośnie mojego nowego auta.Kupiłem okazjonalnie z Niemiec od pierwszego wałściciela z przebiegiem 189 tys. Primera jest z 1999 roku, jest to wersja P11.144 SR20DE 140 koni bez gazu ze skrzynią CVT, mam ją od stycznia2015r. Ale kilka rzeczy wymaga dopieszczenia: 1. Dziwne kliknięcia dochodzące z pompy paliwa co kilkanaście sekund, przy tym chwilowy spadek obrotów, jakby pompka się na sekundę wyłączała. 2. Jakie świece zakładacie do swoich Primer? 3.Jakie powinno być ładowanie, u mnie jak mam wszystko wyłączone jest 14 V, a jak włącze światła, radio, nawiew i do tego ogrzewanie szyby tylniej to normalnie czuć jak spadają obroty i zwalnia wiatrak i wtedy ładowanie jest około 13, ale bardzo nie równe wartości skaczą od 12,7 do 13,7 (ale jakby najwięcekj prądu pobierało ogrzewanie tylniej szyby)? 4. Jakie spalanie powinno byc? U mnie wyszło 9 litrów, myślałem że zmieszczę sie w 8. Jak zrobi się cieplej to wyczyszcze przepustnice i przepływomierz, oraz zrobię naukę biegu jałowego. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. Mam nadzieję, że nie kupiłem miny.. To co nikt nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Odpowiedzi znajdziesz na forum wystarczy zadać sobie troszkę trudu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.