Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tuleje wahaczy przednich

wostok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie

Czy tuleje przednich wahaczy przednich kupujemy z łapami czy trzeba wprasowywać ?

photo-a000583c-e58c-400d-b572-baf0f30b59

Edytowane przez wostok

Przy próbie zrobienia zbieżności gość zauważył delikatny luz na tuleji. 184 tys przebiegu.

no to pozazdrościć, u mnie po 130kkm najpierw z lewiej wylał się żel, a po paru dniach prawa zaczęła cieknąć, wymieniłem całość tzn. z razem z łąpą, przy okazji silenblok, sworzeń wahacza i łącznik

Panowie

Czy tuleje przednich wahaczy przednich kupujemy z łapami czy trzeba wprasowywać ?

photo-a000583c-e58c-400d-b572-baf0f30b59

Ja kupiłem kompletne tuleje, zamienniki całogumowe (nie jak w oryginale z poduszką olejową). Wszystko gotowe do montażu, w aluminiowej obudowie. Płaciłem 70 PLN za sztukę.

Pytałem o same tuleje - nieopłacalne. Sama tuleja dość droga, do tego dochodzi konieczność wyprasowania starej i wprasowania nowej.

Kupowałem pod indywidualne zamówienie u mnie w miasteczku, ściągnęli z dnia na dzień.

• 2 miesiące temu...

Odkopie temat

Zmieniał ktoś z was ww. tuleje ?

Nie chce zejść ze sworznia na wahaczu tylko trzeba rozcinać.

Ja zmienialem w weekend. Tez nie chcialo zejsc. To rozwalilem gume w tulei. Rozcialem reszte ze sworznia. A tuleje z lapy wybilem na imadle. Oczywiscie tez mozna zrobic to na prasie.

I tak się właśnie stało bo zapieczone były. Ale teraz elegancko się prowadzi. Trzyma tor jazdy.

Ja kupiłem wahacz, bo miałem do wymiany sworzeń i łapa od sworznia była podgięta, bo gdzieś krawężnik przyłapałem. Koszt całe 180zł

Edytowane przez Skyller

Opłacało się cały wahacz? Jak kupowałem sworzeń to powiedzieli że mogę odrazu z łapą kupić, już wbity. Różnica między samym sworzniem a łapą ze sworzniem to różnica około 40zł. Czyli za sworzeń z łapą dałbyś ze 120zł. 

Kiedyś liczyłem koszty wymiany tulei w stosunku do całego wahacza. Niestety rozkręcanie na sztuki powodowało trzykrotne kładzenie się pod auto. Wymiana jednorazowa kpl. waha była szybsza (rozkręcanie zajmowało mi 20 min-cała wymiana 35) i było więcej czasu na śmiganie ;)