mati113 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Cześć, cześć Witam w słoneczny poranek, Mam pytanie do bardziej (ode mnie) obeznanych osób. Sytuacja wygląda następująco po wrzuceniu 2 i czasem 4 biegu występują zgrzyty chyba zębatek. Sprzęgło wciskam do końca, bieg też wrzucam poprawnie, a jednak zgrzyty występują. Olej zmieniony miesiąc temu na Mobila1. Czy to synchronizator, czy wymiana sprzęgła? Mogę sam to jakoś sprawdzić? Podobno, jeśli to synchronizator, to lepiej nową skrzynie kupić? sprawa wygląda tak, że przy jeździe co jakiś czas bieg wchodzi jakby nie do końca po czym wyskakuje - przy wrzucaniu czuć jakby haczył i czuć że dobrze nie wlazł P.S. próbowałem przy wyłączanym silniku i problem nie występuje - biegi wchodzą ładnie i nic nie haczy - wszystko wchodzi na swoje miejsce. Dodam tez, ze zgrzyty nie wystapuja caly czas a co jakis czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati113 Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam, Mam walnięty synchronizator drugiego biegu i 4 tez zaczyna się walić. Co radzicie mi zrobić? Skrzynie jest bardzo ciężko dostać do mojego diesla, a więc szukać skrzyni, czy naprawiać? Czy mogę wziąć skrzynie powiedzmy do diesla ale z 99 rocznika? Naprawa, to koszt 800zł w Katowicach. Czy poki co starac sie przedac samochod w jakims komisie? Poradzcie cos prosze, bo stoje w kropce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jeśli biegi wyskakują i zgrzyta przy wrzucaniu, to winny będzie synchronizator + przesuwka. Naprawa mało opłacalna... Używka skrzynia najlepiej, według mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati113 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Tydzień temu skrzynia poszła do remontu. Przy okazji wymieniam sprzęgło. Jutro odbiór i mam nadzieje, że wszystko będzie okej. Na skrzynie pół roku gwarancji, na sprzęgło rok. Oby wszystko było okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Koszt??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.