Rollu Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Jutro jadę na wymianę tej uszczelki, dalej ubywa oleju. Zobaczymy po wymianie, mam nadzieję, że to to Wymieniona została w środę. Była twarda, więc możliwe, że to to. Jak na razie nie zauważyłem spadku oleju, ale przejechałem 100km. Dzisiaj go depnąłem na postoju i na LPG na niebiesko dymi tak 5-6tysięcy, a na benzynie powyżej 5tyś podpluwa ale nie jestem pewien czy olejem czy benzyną. Pojeżdżę, zobaczę. Wie ktoś czemu na LPG tak właśnie poddymia? LPG regulowane niedawno. Edytowane 21 Marca 2015 przez Rollu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 I jak tam kolego- bierze dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rollu Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 W przeciągu 700km nie wziął. W następny weekend zrobię około 800-900km to będę wiedział już na pewno jak to jest. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 hahaha pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rollu Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Półtora tysiąca przejechane i wziął 500ml oleju, o wiele mniej, ale dalej dużo. Cóż mam teraz począć koledzy? Wysłane z Xperia Z3 tablet compact za pomocą Tapatalk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wymiana silnika byłaby bardzo zlym rozwiązaniem. Tutaj wiem co mam i mam jak nową głowicę, prędzej ten samochód się złamie niż silnik się popsuje. Pozdrawiam! Jak widać nie do końca takim złym rozwiązaniem...... Ale nic. Powiedz jaki masz tam olej zalany? Bo wnioskuję że jeśli był remont silnika to pewnie 5w40 czy coś takiego, ale bez szlifu może być za rzadkie. Wlej elfa 15w-40 pojeździj i zobacz ile wziął. Jak będzie ok to zostań przy tej klasie oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 kolego nie schodź z jakości oleju poniżej 10w40 bo inaczej zobaczysz zima jak ladnie grzechocze łańcuch i popychacze a pozatym panewki tez nie beda zadowolone a jak bierze olej to zrób płukanke silnika preparatem liqu moly badz valvoline i zalej go właśnie valvoline lub motulem 10w40 i zobacz ile zje stawiam ze spadnie do ok 0,3 albo i lepiej zalezy od stylu jazdy powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rollu Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Leję 10W40 Lotosa, ale dolewałem Mobila. Postaram się zakupić taki bajer, dam znać za jakiś czas. Spalił jakieś 150ml w 1000km, także jest już dobrze. Nic nie kombinowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi