Dexdry Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam, jestem tutaj nowy ,jednak przed założeniem tematu przeszukałem forum jednak nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Od mechanika usłyszałem ,że wymiana świec wiąże się z zdemontażem kolektora i jest to robota na cały dzień. Czy to prawda? Czy w nissanie maxima a32 3.0 v6 w wersji usa trzeba tyle zachodu by wymienić świece? Byłbym wdzięczny za odpowiedzić i jakąś krótką instrukcję co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 kolektor trzeba zwalić ale czy to potrzeba az całego dnia?? mi regulacja zaworów i wymiana świec zajmuje około 1h w spokojnym tempie (Honda Odyssey V6) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexdry Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Osobiście jeszcze tego nie robiłem, liczę ,że nie będzie to zbyt skomplikowana czynność dziekuję za odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 jeśli tam jest taki sam silnik jak w moim, to nie trzeba. ( podobno są takie same ) ale jest trochę roboty z jedną świecą przy grodzi. ( ale do zrobienia bez odkręcania kolektora ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poplas Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Wymiana świec to max 15min.Jak mechanik chce zrzucić kolektor to lepiej zmień mechanika. Nasadka 16 długa przedłużka lub 2 krótkie chwila i po robocie. Oczywiście nasadka najlepiej długa specjalna do świeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexdry Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wikeoos Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jesli nie wiesz samemu jak to zrobic to lepiej autko oddaj do mechanika, sam miałem taki problem i coś pogrzebałem i zepsułem jeszcze bardziej Także lepiej niech fachowiec się tym zajmie. _______________________ naprawa samochodów wrocław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.