Vosh Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam, sprawdźcie proszę czy u Was "blinda" działa świecąc samymi drogowymi, czy razem ze światłami mijania (oczywiście bez włączonych świateł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Co to jest BLINDA? I czy masz ksenony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Co to jest BLINDA? Ja słyszałem o " BLENDA" i jest to zaślepka, przysłona , a w reflektorze rodzaj obudowy z przysłoną . Blendą nazywa się np. biało-czerwoną maskownicę odblaskową w polonezach caro plus i atu plus na tylnej klapie lub inne zaślepiające nakładki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Może Blenda-Med? Taka pasta do zębów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Ksenonów nie mam, a szczeniackie żarciki darujmy sobie... Jak zwykle tutaj sami "pomocni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Domyśam się kolego, że chodzi Ci o włączenie sygnału świetlnego poprzez pociągnięcie do siebie dźwigni przełącznika świateł. U mnie włączają się wtedy same światła drogowe (bez świateł mijania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Sluchaj ,nie ma co się obrażać , pytanie sformułowane masakra. BLINDA to u nas w pracy pasażer na gapę(na statku) A Blenda to naprawdę przysłona np. na żarówce , lub np. tylna listwa ozdona nad zamkiem klapy .Więc może wytłumacz po ludzku o co kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) @Yan_2007 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że ksenonów też nie masz? Qashqai przed, czy po lifcie? @manix Bez przesady, tak łatwo się nie obrażam blinda Edytowane 1 Marca 2015 przez Vosh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Jeśli chodzi o doświetlanie drogi ,po zamknięciu to u mnie "drogowymi" U mnie H4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 @Yan_2007 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, rozumiem, że ksenonów też nie masz? Qashqai przed, czy po lifcie? Qashqai po lifcie, reflektory z żarówkami H7, reflektor świateł mijania soczewkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vosh Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Identycznie jak u mnie i właśnie wczoraj zauważyłem, że wraz z nieszczęsną "blindą" zapalają się też światła mijania a tak raczej być nie powinno, no chyba, że w np. Smarcie No cóż, muszę poszukać co się stało. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Być może brak masy (lub niedostateczna) na którymś z reflektorów, podobnie jak u kolegi Kajus DE w problemach z tempomatem. Edytowane 1 Marca 2015 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi