olokogz Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Witam, mam problem z lewym kołem, mianowicie podczas jazdy jak otworze okno słychać metaliczny dźwięk który można porównać do łańcucha, ignorowałem to dłuższy czas ale ostatnio kolo zmieniło geometrie i przy maks skręcie ociera o nadkole. Po podniesieniu przedniej osi odpaliłem auto i filmik poniżej, może macie jakieś pomysły ? przegub wydaje się ok bo nie wyje przy skręcie, natomiast dodam ze po złapaniu śrub od kola jest wyczuwalny luz, może piasta albo łożysko kola ? A tu po zdjęciu kola: https://www.youtube.com/watch?v=OgtFYDY6KpY&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 witam jaki jest ten luz np. czujesz go np. lewo prawo góra dół ? jeśli czujesz luz góra dół prawo lewo to bym obstawiał łożysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olokogz Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 luz jest w każda strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dokrec nakretke na przegubie na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 raczej łożysko, ale odegnij trochę blachę która osłania tarczę bo też może tam przycierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.