Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem ze skrzynia biegów P12 1.9 dci 6-biegów

Gość Błażej92

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Błażej92

Witam. Mam problem ze skrzynią biegów 6-biegową przy p12 1.9 dci. Problem tkwi przy zmianie biegu np. z 2 na 3,z 4 na 5 i odwotnie. Po rozgrzaniu silnika (przejechaniu około 30-50 km) drążek zmiany biegów bardzo ciężko pracuje w prawą i lewą strone (na zimnym działa bez zarzutu). Olej w szkrzyni biegów jest ok(pełen stan-nowy),linki zmiany biegów sprawdzone(przesówają się luzno po odłączeniu od skrzyni). Ciężko pracuje wybierak zmiany biegów skrzyni(próbując go ręcznie presunąć góra i dół bardzo cieko pracuje). Próbowałem smarować i rozruszać ale nic z tego. Pytanie czy ten wybierak biegów w szkrzyni jest wymienialny,czy można taki element gdzieś kupić(wolałbym uniknąć serwisu),czy do wymiany tego wybieraka jest konieczny demontarz skrzyni i rozpoławianie jej??

Z góry dziekuje za pomoc.

Gość cheffkock

Cześć, mam mniej więcej ten sam problem, prawdopodobnie jest to wina "wodzika" do którego podłączone są linki przy skrzyni biegów. Mi nie wchodzi 1 i 2. Szukam zepsutej takiej skrzyni bo mam ten wodzik wygiety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...