Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] dziwne buczenie powyżej 3tys obr

cocroack

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od kilku podczas jazdy daje się słyszeć dziwne buczenie powyżej 3 tys obr. Dobiega tak mi się wydaje gdzieś z okolic kokpitu - tak mi się wydaje, nie potrafię go zlokalizować. Buczenie przypomina tak jakby rezonans plastików lub czegoś metalowego - ciężko to określić.

Co dziwne buczenie występuje wyłącznie podczas jazdy od 1-4 biegu, kiedy stoję na parkingu nic takiego się nie dzieje.

Ostatnio robiłem przegląd i diagnosta zauważył luźną osłonę termiczną katalizatora. Czy to może być przyczyna ?

Może miał ktoś podobne objawy i wspomoże dobrą radą.

zobacz osłonę tłumika u mnie było podobnie  , osłona była już zardzewiała nie trzymała przy większych obrotach drgania dawały znać osobie 

Dzięki za informację. A czy taką osłonę mogę całkowicie zdjąć. Cza zalecane jednak jest aby ją poprawnie zamontować albo wymienić w przypadku uszkodzenia?

wejdź pod kanał i zobacz czy jest na sztywno nie lata na boki u mnie była już lekko rozwalona nie trzymała , u mnie tego nie dało się rozkręcić tylko cięcie pomogło 

u Ciebie jeśli to będzie trzymać nie lata jest w dobrym stanie to bym zostawił ale to sam musisz stwierdzić 

osłonę  można kupić na allegro ale ja jeżdżę bez jak chyba większość użytkowników p12 :) 

Ja wyrzucona mam osłonę katalizatora i osłonę wydechu pod tylna kanapa, pierwsza słabo się trzymała a druga po powrocie z wakacji sama odpadla

Dzięki za pomoc. Do mechanika jadę w środę to lookne jak to wygląda od spodu.

To niech mdchanik przegladnie uklad wydechowy i polaczenie siatkowe na rurze wydechowej,wyglada na dziure w tym ukladzie a wydostajace sie spaliny powoduja buczenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...