cocroack Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witam, od kilku podczas jazdy daje się słyszeć dziwne buczenie powyżej 3 tys obr. Dobiega tak mi się wydaje gdzieś z okolic kokpitu - tak mi się wydaje, nie potrafię go zlokalizować. Buczenie przypomina tak jakby rezonans plastików lub czegoś metalowego - ciężko to określić. Co dziwne buczenie występuje wyłącznie podczas jazdy od 1-4 biegu, kiedy stoję na parkingu nic takiego się nie dzieje. Ostatnio robiłem przegląd i diagnosta zauważył luźną osłonę termiczną katalizatora. Czy to może być przyczyna ? Może miał ktoś podobne objawy i wspomoże dobrą radą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirhof Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 zobacz osłonę tłumika u mnie było podobnie , osłona była już zardzewiała nie trzymała przy większych obrotach drgania dawały znać osobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Dzięki za informację. A czy taką osłonę mogę całkowicie zdjąć. Cza zalecane jednak jest aby ją poprawnie zamontować albo wymienić w przypadku uszkodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirhof Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 wejdź pod kanał i zobacz czy jest na sztywno nie lata na boki u mnie była już lekko rozwalona nie trzymała , u mnie tego nie dało się rozkręcić tylko cięcie pomogło u Ciebie jeśli to będzie trzymać nie lata jest w dobrym stanie to bym zostawił ale to sam musisz stwierdzić osłonę można kupić na allegro ale ja jeżdżę bez jak chyba większość użytkowników p12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusb Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ja wyrzucona mam osłonę katalizatora i osłonę wydechu pod tylna kanapa, pierwsza słabo się trzymała a druga po powrocie z wakacji sama odpadla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocroack Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dzięki za pomoc. Do mechanika jadę w środę to lookne jak to wygląda od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 To niech mdchanik przegladnie uklad wydechowy i polaczenie siatkowe na rurze wydechowej,wyglada na dziure w tym ukladzie a wydostajace sie spaliny powoduja buczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.