ROGOS Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 WITAM - MAM PYTANKO CZY PO WYMIANIE PRZEDNIEGO PRZEGUBU MOŻE ,PRZESTAĆ DZIAŁAĆ abs I ŚWIECI SIE DO TEGO KONTROLKA ?? PROSZĘ O INFO -POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 A przegub założony z pierścieniem abs . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROGOS Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Nie mam pojęcia mechanik wymieniał - czyli coś spierd......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Mógł nie podpiąć czujnika ABS lub go uszkodzić przy wymianie przegubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROGOS Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Abs działa przez chwilę po odpaleniu silnika jadąc kilka metrów - to załącza się Abs po lekkim naciśnięciu pedału hamulca coś tam pozgrzyta i rozłącza i zapala się kontrolka ABS na desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Może być uszkodzony przewód czujnika abs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Odpal auto , poproś kogoś aby obserwował kontrolkę , a Ty wejdź pod auto i ruszaj kabelkiem ...on jest na takich blaszkach przymocowany ale pomiędzy nimi można za niego złapać i ruszać . U mnie objawy były podobne i właśnie przewód się przerwał (praktycznie zaraz za czujnikiem) . Wymieniłem sam kabelek i pół roku śmiga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafula Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam Mam podobny problem. Lampka ABS nie świeci ale czasami jak powoli np. na światłach zaczynam naciskać hamulec coś zaczyna pyrkać i auto nie hamuje. Puszczam hamulec naciskam jeszcze raz i już wszystko oki. Występuje czasami ale przed rondem czy w korkach jest bardzo stresujące Nie wiem od czego zacząć sprawdzanie. Komputer błyska no problem. Może koledzy poradźcie gdzie rozpocząć poszukiwania. No i jeszcze zawyża mi wskazania licznika km i obrotów podobno może to się łączyć. Mój przebieg to prawie 300kkm wg licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acidrain Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Witam Przy skręcie w prawo zapalają mi się kontrolki brake i abs, po chwili jazdy naprzód gasną. Nie zapalają się przy skręcie w lewo. Auto hamuje bez zmian. Poziom płynu hamulcowego w normie. Nie zaglądałem jeszcze pod auto ale pierwsze co mi przychodzi do głowy to sprawdzenie przewodu elektrycznego do abs? Miał ktoś takie objawy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Sprawdź też luzy na łożyskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi