Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Ogrzewanie - czy działa poprawnie?

tadzio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i chciałem podzielić się taką sugestią - almera n15 silnik benzyna. Mam wątpliwości czy właściwie działa mi termostat w układzie chłodzenia.Moja wątpliwość bierze się z tego, że ogrzewanie włączone na maxa, a grzeje dopiero po przejechaniu około 5km, oczywiście wskaźnik temperatury zaczyna lekko podnosić wskazówkę.

Moje pytanie  - czy to jest prawidłowe i jak jeszcze można sprawdzić poprawne działanie termostatu?

Dzięki ,pozdrawiam.

Jeśli wskaźnik od temperatury lekko zaczyna się podnosić i w tym czasie na niedogrzanym silniku włączysz ogrzewanie i nawiew na maksymalne wartości, będzie dmuchać najpierw letnim, potem lekko ciepłym powietrzem, natomiast wskazówka od temperatury będzie się leniwie gramolić do swojej normalnej pozycji czyli pośrodku skali. Najlepszym sposobem jest przejechanie tych 5 km bez ogrzewania i kiedy wskazówka od temperatury jest bliska swojej optymalnej pozycji, czyli środkowego położenia, uruchamiasz ogrzewanie, wtedy po krótkiej chwili powinno grzać aż miło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...