fishek84 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Witam. Od pewnego czasu (odkąd zacząłem regularnie tankować na BP) pojawia się problem. Rano, na zimnym silniku podczas zmiany biegu i wciśnięciu gazu pojawia się taki chwilowy brak reakcji na gaz, następnie delikatne szarpnięcie i powrót mocy. Jazda taka po ok. 15 minutach kończy się zgaśnięciem pojazdu. Jest to dość niebezpieczne.Szczególnie przy większych prędkościach. Częstotliwość występowania - przynajmniej raz na tydzień. Tylko na zimnym silniku, rano. Być może jest to kwestia paliwa ponieważ daaaawno temu jak tankowałem również na BP pojawiały się podobny problemy. Tankując regularnie na Statoilu nie zaważyłem nieprawidłowości. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję. PS. Silnik 1.5 dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zmartwię Cie, w tym roku i Statoil i bp maja paliwo od Lotosu wiec to nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Może filtry pora wymienić... A tak na poważnie, to chyba trzeba kupować ON na Statoil. Mają najlepszą ON... chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishek84 Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Olej i filtry wymienialem jakieś 13000 km temu. Chyba czas o tym pomyśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Może za długo jeździłeś na rezerwie i połknęło jakieś nieczystości. Wymień filtry tak jak koledzy radzą i użyj LM 2666 do czyszczenia układu paliwowego /opakowanie na 40l a nie tak jak w rozpisce/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.