Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Problem z mocą przy zmianie biegu

fishek84

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu (odkąd zacząłem regularnie tankować na BP) pojawia się problem. Rano, na zimnym silniku podczas zmiany biegu i wciśnięciu gazu pojawia się taki chwilowy brak reakcji na gaz, następnie delikatne szarpnięcie i powrót mocy. Jazda taka po ok. 15 minutach kończy się zgaśnięciem pojazdu. Jest to dość niebezpieczne.Szczególnie przy większych prędkościach.

Częstotliwość występowania - przynajmniej raz na tydzień. Tylko na zimnym silniku, rano.

Być może jest to kwestia paliwa ponieważ daaaawno temu jak tankowałem również na BP pojawiały się podobny problemy. Tankując regularnie na Statoilu nie zaważyłem nieprawidłowości.

Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

PS. Silnik 1.5 dci

Zmartwię Cie, w tym roku i Statoil i bp maja paliwo od Lotosu wiec to nie to. ;)

Może filtry pora wymienić... A tak na poważnie, to chyba trzeba kupować ON na Statoil. Mają najlepszą ON... chyba :rolleyes:

Może za długo jeździłeś na rezerwie i połknęło jakieś nieczystości.

Wymień filtry tak jak koledzy radzą i użyj LM 2666 do czyszczenia układu paliwowego /opakowanie na 40l a nie tak jak w rozpisce/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...