Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan 100nx brak wolnych obrotów 1.6

Gość mateusz8900

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mateusz8900

Witam

Panowiem mam mały kłopot z nissanem 100 nx 1.6 benzyna na gazniku. Pierwsze co zauważyłem był spalony biezpiecznik 10 jak włożylem bezpiecznik samochod zaczoł chodzic alez kabli pod akumlatorem z wiazki zaczeło sie kopcic. Jakrozebrałem wiązke to komuś musiał kwas z aku wyleciec ikable były przerwane ale następne co zauwazyłem kabel od przekżników do samych bezpieczników co sa w srodku był zgrzany z innymi, był bez otuliny. Połaczyłem te kable pod aku i pociagnołem nowy kabel od przekażników do bezpieczników i na wtyczkach co sa przy gazniku pojawiło sie napiecie ale na jednej nadal niema i samochod niechce chodzic. Przekazniki sa zielone i jest jedno miejsce wolne na brazowy przekaznik i własnie ten kabel co był wymieniany idzie do tego przekaznika brazowego. Moze ktos z wasma jakis podobny samochod zeby zrobic zdjecie co tojest za przekaznik albo jakis opis przekaznika jaki mam kupic bo w mojej okolicy nigdzie niema takiego nissana z takim silnikiem i niemam podstawy jaki wogule kupic ten bezpiecznik. Albo ktos wie jaka moze byc inna przyczyna braku tych niskichobrotów. 

z gory dziekuje:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...