siara74 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam kolegów , właśnie dzisiaj i mnie dopadło , obudowa termostatu , pękła , podczas jazdy temperatura wzrasta mimo włączonego na maks ogrzewania , na postoju /światłach temp. spada , otwieram maskę i spod obudowy w kierunku silnika wycieka płyn , dalej wiadomo , warsztat . w serwisie grzybek przykrywający termostat 210 pln uszczelka jedyne 12 pln , wiadomo kupione , jutro założę , ale prośba bo kiedyś widziałem tę część metalową gdzie tego szukać na przyszłość , bo ten plastyk lub inne tworzywo z serwisu nie trwałe jest, lub ma być nietrwałe . Ktoś podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Znajdziesz to chyba tylko po szrotach albo u handlarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Może coś takiego szukasz ....??? http://allegro.pl/obudowa-termostatu-nissan-terrano-ii-2-7-tdi-i5089896901.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 To nie ten detal kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Może coś takiego szukasz ....??? http://allegro.pl/obudowa-termostatu-nissan-terrano-ii-2-7-tdi-i5089896901.html akurat ta druga cześć do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 ja kupiłem z 2.7td i pasuje do 2.7tdi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 niestety tego króćca nigdzie nie ma bo one ze starosci pękają i nigdzie tego nie ma , u mnie pękło podczas normalnej jazdy , niestety musiałem zakupić w serwisie nissana , 215 pln + 12 uszczelka , dzięki kolegom za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nie wiem co znaczy starość bo mój osiołek ma 23 lata a obudowa oryginał, ale to jeszcze japoński odlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.