lukee84 Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 witam, wymieniałem ostatnio klocki na tylnej osi w almerze, tarcze były ok (grubość), natomiast nie były równomiernie zużyte tzn. tak jakby klocek całą swą powierzchnią nie dociskał tarczy. ale ogólnie tragedii na tarczy nie było. po wymianie klocków, i wyczyszczeniu prowadnic jarzma itp wszystko niby jest ok, niby po podczas hamowania strasznie huczą mi tylne hamulce. na początku pomyślałem ok, klocki się ułożą i będzie git. przejechałem już jakieś 300 km. i dalej huczy. nie wiem czy przyczyną są tarcze? powinienem je przetoczyć? czy to jeszcze się ułoży-potrzeba czasu?? przypuszczam że teraz klocek dochodzi ładnie do tarczy nawet w te miejsca gdzie tarcza była lekko skorodowana (nalot rdzawy) nie wiem dobrze myślę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Przetaczać tarcze za 80zł za komplet to chyba przesada. Pozaciągaj w bezpiecznym miejscu ręczny kilka razy powinny się ułożyć aczkolwiek bicie/huczenie pewnie pozostanie przez dłuższy czas jak tarcza nie jest gładka i ma rant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.