Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie AC dla QQ?

ben3
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wielokrotnie byłem kontrolowany, też mam polisę wydrukowaną (zakupioną przez net) i nigdy żadne policjant nie robił problemów. Nawet masz to tam gdzieś na dole pewnie napisane, że taka wydrukowana polisa wystarczy. Poza tym policja sobie tam sprawdzi po nr rejestracyjnym auta, czy jest ono ubezpieczone czy nie. Tak więc luz.

Dobra dzięki wszystkim za pomoc. Mam już wszystkie dokumenty na mail-a. Muszę to jeszcze wrzucić na pendrive i wydrukuje w pracy.

Udało się uzyskać całkiem fajną cenę - mam nadzieję, że nie będę musiał przekonywać się na własnej skórze jak działa ta cała machina zwiazana z likwidacją szkód :)

A jeszcze pytanie, czy np jeżeli jakiś walndal urwie mi lusterko na parkingu, to AC też pokrywa takie szkody? Pytam profilaktycznie.

Tak ! AC tą szkodę obejmuje ale w przypadku jak masz "pełne " ubezpieczenie - bez udziału własnego .

Ok, to mam właśnie takie AC. Nawet wspomniałem o tym podczas rozmowy telefonicznej, żeby szukała takich w których nie będę musiał ponosić nawet tych najdrobniejszych kosztów związanych z naprawą auta.

Dobra, wszystko już mam - dzięki za pomoc.

• 5 miesięcy temu...

Kończy mi się ubezpieczenie QQ. Już jakiś czas temu robiłem porównanie i bardzo korzystnie przedstawia się oferta Liberty Ubezpieczenia (Liberty Direct). Wszystko bardzo ładnie wygląda: holowanie bez limitu, ubezpieczenie opon, szyb, fotelika dziecięcego, bez udziału własnego naprawa na oryginalnych częściach w ASO i wszystko co można tylko chcieć to dają. Sąsiad ma u nich ubezpieczony samochód (tylko OC i assistance), i bardzo sobie chwali. Korzystał kilka razy z assistance i nie miał najmniejszych problemów, nawet dostał samochód zastępczy. Mi się ich oferta bardzo podoba, ale trochę się obawiam. Co czytam opinie o ubezpieczycielach to gorsze. Miał ktoś z Was jakieś doświadczenia z Liberty?

Nie wiem gdzie ubezpieczyć samochód na kolejny rok, a chcę na możliwie jak najlepszych warunkach w sprawdzonej firmie.

• 1 miesiąc temu...

Moim zdaniem najlepiej pójść do multiagencji ubezpieczeniowej i tam wybiorą nam najkorzystniejszą ofertę przy okazji można również złożyć wypowiedzenie poprzedniej polisy. ja korzystam z usług etapia ubezpieczenia mają tam nawet bezgotówkowy wynajem aut po kolizji

To chyba jakaś plaga ...z tymi reklamami!

Aż boję się komentować by nie popaść w niełaski ... ;)

polecam takową firme gdzie też będziesz mógł naprawiac w ASO,bo nie każda firma tak ma

ja jestem w ALIANZ

• 6 miesięcy temu...
Gość kommentator

Żadne AC. Porównywarka. To pierwsze co powinieneś zrobić. To że komuś wyszło taniej np. w PZU nie znaczy że tobie też ta wyjdzie. Jest tyle czynników wpływających na cenę, że nie ma odpowiedzi na pytanie "którego ubezpieczyciela wybrać?". Wejdź na dowolny kalkulator (byle był niezależny) i sprawdź sobie. Poświęcisz 15 minut, ale masz gwarancję że znalazłeś najtaniej.

Ja od kilku lat ubezpieczam auta w PZU pakiet na QQ 1.5 2008 r  wychodzi 2000pln mam w tym OC 470zł AC 1500 zł w tym gwarancja niezmienności ceny auta  ochrona zniżek, w razie szkody całkowitej kradzieży ,PZU zabiera auto i wypłaca tyle co jest na papierze nnw opcja serwisowa AC na 30600zł ubezpieczenie szyb .I chyba na tyle

BYDGOSZCZ

Taka ciekawostka; QQ + 60% znizki firma proama;

rok 2013 -OC 306 ZL

rok 2014- OC 312 ZL 

rok 2015-OC 326 ZL

OC sie mi konczy w lipcu i z ciekawosci dzwonie do innych ubezpieczalni i PZU -610 zl -szok...

Niestety ceny OC/AC idą ostatnio w górę :/

Wiesz co mozna powiedziec ze ida w gore i masz pokazane w jednej formie pare zlotych na rok 

ale...

na centrali PZU w warszawie jak baba mi mowi ze w niektorych ubezpieczalniach poszly o 50% a w niektorych nawet 100% to cos tu chyba jest nie tak nie sadzisz??

Niestety ceny OC/AC idą ostatnio w górę :/

Od początku tego roku ceny ubezpieczeń poszły o średnio 19% w górę według rankingów z porównywarek internetowych. Największe podwyżki mieli podobno we Wrocławiu. A wszystko przez zeszłoroczne działania Komisji Nadzoru Finansowego. Tu macie link do artykułu: http://www.motofakty.pl/artykul/ceny-ubezpieczen-oc-w-2016-roku-wzrosly-o-19-gdzie-jest-najdrozej.html Prowadzi Liberty - czyli mogę uznać że dobrze wybrałem :)

Edytowane przez Kelsi

Tak sie sklada że byłem 2-krotnie klientem blacharni ASO i wiem jak wygląda wycena szkody przez warsztat w sytuacji gdy ktos ma polisę AC w np. PZU a jak to wygląda gdy chce sie zrobić naprawę na własny koszt.

Jak z AC, to wycena jest podbijana przynajmniej o 100% albo i więcej.
Ubezpieczyciele próbują nieco z tym walczyć, ale w rezultacie odpuszczają.
Np. pierwsza wycena PZU u mnie była na 2500zł, a gdy warsztat podał 10.000zł, to następnie PZU pisało 5.000 , a ostatecznie zgodzili się na owe 10.000 z OC sprawcy (rozliczenie bezgotówkowe, zatem dostawałem korrespondencję pomiędzy PZU i warsztatem do wiadomości).

Innym razem za malowanie dzwi po drobnym uszkodzeniu  PZU zapłacił warsztatowi z mojego AC ponad 1000zł, a innym razem za malowanie klapy z tyłu prywatnie zapłaciłem 300zł , w tym samym warsztacie ASO.

Zatem ja uważam, że ubezpieczyciele daja się naciagać warsztatom, ale w rezultacie teraz my za to płacimy w postaci podwyzszonych składek.

Taka ciekawostka; QQ + 60% znizki firma proama;

rok 2013 -OC 306 ZL

rok 2014- OC 312 ZL 

rok 2015-OC 326 ZL

OC sie mi konczy w lipcu i z ciekawosci dzwonie do innych ubezpieczalni i PZU -610 zl -szok...

Płacę OC/AC za 2 auta i OC za trzecie, od kilku lat wartość aut spada, ale ubezpieczenie idzie w górę.

I to nie jest skok o parę złotych, tylko kilkaset w ciągu ostatniego roku...

Edytowane przez MKa

Płacę OC/AC za 2 auta i OC za trzecie, od kilku lat wartość aut spada, ale ubezpieczenie idzie w górę.

I to nie jest skok o parę złotych, tylko kilkaset w ciągu ostatniego roku...

Czyli wniosek taki ze nie orientujesz sie wogole w cenach jakie obowiazuja w danym roku w poszczegolnych firmach ubezpieczajacych samochody.

I ja tu mowie glownie o samym OC i ewentualnie NWW.

Wiec nie piernicz tu glupot ze ceny wzrastaja o kilkaset zlotych...

No tak, dla Ciebie ubezpieczenie to tylko OC, dla większości to pakiet oc/nww/ac i to tym piszę. W dużych miastach ubezpieczenia kosztują inne pieniądze, niż w małych.

Zresztą i tak będą szły w górę, bo na OC cały rynek ubezpieczeń jest mocno w plecy.

Poza tym wątek jest o AC.

Edytowane przez MKa

• 3 tygodnie później...

za rok 2015 oc 380 proama
za rok 2015 ac 1230 allianz 

teraz
oc 560
ac 1870 

brak słów :devil:

Jeszcze napisz jaka wartość auta.

U mnie Warta OC/AC/NW + utrzymanie wartości na cały rok (50tys pln) wyszło 2500pln.

Chyba w ogóle ubezpieczenia podrożały. W październiku zeszłego roku w Liberty za pełny pakiet ze wszystkim zapłaciłem niewiele ponad 1900zł (ze zniżką dla partnera - ING) i dodanym dodatkowym wyposażeniem podnoszącym wartość samochodu.

Teraz z ciekawości zrobiłem symulację i jako że moja historia się nie zmieniła, a samochód się postarzał o rocznikowo 1 rok, to powinno być coś taniej. Wyszło uwaga: 2166zł, wartość samochodu paranoja: 36400zł :huh: Wiem, że ubezpieczyciele zaniżają wartość, ale w chwili obecnej spokojnie 10tys. zł więcej mój QQ jest warty... W trakcie roku polisowego wartość pewnie spadnie na 30tys.? Nienormalne. Jak w październiku wyjdzie mi taka kalkulacja, to chyba się przeniosę do Generali.

Jeszcze napisz jaka wartość auta.

U mnie Warta OC/AC/NW + utrzymanie wartości na cały rok (50tys pln) wyszło 2500pln.

też pięć dych

ale po wymianie szyby dachowej (koszt 9.983zł) wartośc spadła do 45

w piśmie mi napisali-gdy dopłace 300zł to wartość auta wróci do cenny wyjściowej :)