vonBuBs Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Projekt oparłem na telefonie Samsung Galaxy S2, ładowarce Qi, uniwersalnym module ładowania bezprzewodowego na microUSB. Zmodygikowałem oryginalny ROM ustawiając:- start telefonu wtedy kiedy dodtaje zasilanie. - wyłączenie telefonu kiedy znika zasilanie. - podmianę ekranów startowych z logo samsunga na custom loading z paskiem postepu i podmiana tapety (oczywiście wszystko w trybie mirror). - wyłączenie wszelkich dodatkowych ikon i innych smieci by był idealnie czysty,- automatyczne załączenie odpowiedniej aplikacji do wyswietlania prędkościProjekt zakładał automatyczne wyświetlenie prędkości na szybie po przekręceniu kluczyka i wyłączenie wyswietlania po wyłączeniu silnika. Do tego obudowa by ładnie się prezentowało i możliwość łatwego demontażu by nie zachecało do kradzieży. dlatego zastosowałem ładowanie Qi, czyli bezdotykowe.Podstawka będzie zamontowana na stałe na podszybiu a część z telefonem jest łatwo demontowana. Troche zdjęć: 1.Cały projekt 2. podstawka z jeszcze odkrytą ładowarka Qi 3. Cały zestaw przy starcie (widoczny obraz loadingu w lustrzanym odbiciu) 4. widok z pod kierownicy (widoczna poświata) 5. troche zamazane ale w trakcie jazdy Do zrobienia jeszcze: - usunięcie podwójnej poswiaty na szybie przez zastosowanie odpowiedniej folii- zasłonięcie ładowarki Qi w podstawce czarną matową folią.- no i oczywiscie przeciągnięcie kabla usb pod kokpitem Jak wszystko zrobię to postaram się nakręcić filmik.Mam nadzieję że kogoś zainspiruję EDIT: Użyte aplikacje: Holo HUD - do wyświetlania prędkości z GPSNova Launcher - do uzyskania czystości ekranu (widoczna tylko tapeta)Tasker - do wyłączania po zaniku zasilania, do procedury włączania (bez samego startu po dostaniu zasilania bo tu był modyfikowany plik odpowiedzialny za pokazanie animacji baterii przy ładowaniu wyłączonego telefonu - co ciekawe znalazłem to do S2 i nie wiem czy w innych telefonach da się to zrobić) Użyte też aplikacje do zmiany animacji baterii i ekranu startowego - wieczorem dopiszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 No gratuluję pomysłu za***iście to się prezentuje informuj na bieżąco z postępu prac. Masz fotki jak to wygląda w dzień przez szybę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 w dzień to raczej będzie słabo. jak sprawdzałem sam telefon to było prawie niewidoczne (i tak wykorzystany jeden z jaśniejszych wyświetlaczy bo to amoled). Oczywiście telefon przestawia się na maxymalną jasność. Wykorzystałem m.in. program tasker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 DOBRE!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiloVsky92 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Podoba mi sie... czesto kozystam z podobnych aplikacji, przydalo by sie zmienic kolor na bursztynowy, jak w zegarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 kolor cyfr można zmienić w aplikacji (w zasadzie dzisiaj rano zmieniłem). gorzej z ekranami loadingu bo muszę wgrać od nowa tapety ale jest to w planach.Zna ktoś z was aplikację która jest tak prosta jak Holo HUD tylko korzysta z OBD2? Byłoby to lepsze rozwiązanie. Bo narazie prędkość biorę z GPS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmen Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 no Torque to raczej kombajnik a nie prosta aplikacja, ale ma na pewno opcje huda i możnaby wyświetlać coś więcej oprócz prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 a jest w nim jakaś skórka co by wyświetlała tylko cyfry? bo na razie to widzę że są jakieś zegary, cyfry w kwadratach i masa syfu co niepotrzebnie będzie zaśmiecać odbicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.