neo6364 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam Postanowilem (planowalem to od dawna) zmienic kolor swojego Nissana z srebrnego na biało-czarny (na zdjeciu projekt pogladowy malowania). Biały : QAB (xyralic z 370z/GT-R) 1,8 litra Czarny : G41 (perła z 350z/370z) 1 litr Farby juz mam i wczoraj powoli zabralem sie z kolega lakiernikiem za rozbieranie auta. Postaram sie w miare czesto dodawac zdjecia z postepu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Jak będziecie wycinac tylnia szybe to nie uszkodzcie uszczelki bo nie dodostania. W razie czego to ja zmieniałem kolor na swoim wiec służę pomoca Edytowane 20 Marca 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 a nie lepiej zrobić taką jedną linię odcięcia czarnego od białego? tzn pomalować też słupki i kawałki po bokach maski? widziałem gdzieś takie malowanie i wygląda mega za***iście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Kibicujemy i czekamy na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 z całym szacunkiem, ale jak ma wyglądać tak jak pokazałeś to moje zdanie jest takie, że będzie wyglądać beznadziejnie nie lakieruj progów bazowych, kup sobie chociaż jakieś dokładki i je polakieruj dodatkowo polakierował byś listwy przy dachu, łącznie z tylną klapą zrezygnuj tym samym z czarnych klamek, tylko dać białe felgi dałbym czarne z rantem chromowanym, bądź bez górę miałbyś czarną a dół biały - tak będzie wyglądać i spójnie i ładnie, a tak jak składak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) nie lepiej taką linię zrobić? no właśnie te progi to lepiej zostaw w bieliNo i felgi też trzeba bedzie zrobić. Edytowane 20 Marca 2015 przez vonBuBs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Najmniej mam tutaj do powiedzenia, ale przednią maskę to w "macie" chyba ... tak jak na zdj. poglądowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 No mi akurat taka linia sie nie podoba (dosyc duzo jest pomalowanych w ten sposob, na samym poczatku myslalem zeby tak wlasnie malowac), ale mimo wszystko dzieki za sugestie i nawet krytyke Ja zostane jednak przy swoim bo tak mi sie podoba (kazdy ma swoj gust, moze moj jest troche dziwny ) Dla jednego beznadziejnie, a dla innego o.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbiod Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 łaciate to to takie jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Nie chce nic w macie, jak by to wyglądało biały xyralic i matowa maska, tym bardziej iż na macie strasznie widać brUd i o mata trzeba bardziej dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Klamki zdecydowanie białe lepiej wyglądają w tej kombinacji . I felgi czarne. Poza tym - ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Felgi mam czerne I te odblaski na przednim zderzaku tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 No to czekamy na finał metamorfozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Zrob tak zebys pozniej mogl go normlanie sprzedaz - od taka moja rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 nie lepiej taką linię zrobić? no właśnie te progi to lepiej zostaw w bieli No i felgi też trzeba bedzie zrobić. Moim skromnym zdaniem lepiej, ale właściecielowi radzę , by robił wóz tak jak sam ma wizję. W końcu auto robi pod siebie i dla siebie a i w jednej i w drugiej konfiguracji znajdąsię ludzie którzy będą zachwyceni a inni będą wytykali palcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Nie chce nic w macie, jak by to wyglądało biały xyralic i matowa maska, tym bardziej iż na macie strasznie widać brUd i o mata trzeba bardziej dbać. Bardziej pod kątem funkcjonalności na to patrzyłem, mat nie odbija promieni słonecznych ... szybsze wózki tak mają Ale tak jak Łukasz napisał, rób to wg siebie, masz wizję ... tego się trzymaj, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No i mozna zacząc matowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 A szyb bocznych tylnych trójkątów nie wycinasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 największy błąd niedopuszczalny ,to nie wycięcie wszystkich szyb takie malowanie za rok postawi lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Przedniej nie trzeba wycinac bo uszczelki fajnie wychodza i jest pelny dpstep do wneki ale tyle to obowiązek. Bez tego kaszana będzie a wyciecie i wklejenie to 30 min na obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Prawie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wygląda fajnie zrób foty przed garażem i wrzuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 widzę że do lakierowania zdzierałeś emblemat z przodu - masz na to jakiś patent? To siedzi na kleju jakimś? Klej do szyb trzyma wszystko za***iscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo6364 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Dokladnie klej do szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 jak są mocowane oryginalnie emblematy? rozumiem że na klej jak piszecie.a jak jest mocowany tylni spoiler? klej czy śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi