Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Malowanie całego auta (zmiana koloru)

neo6364
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowilem (planowalem to od dawna) zmienic kolor swojego Nissana z srebrnego na biało-czarny (na zdjeciu projekt pogladowy malowania).

Biały : QAB (xyralic z 370z/GT-R) 1,8 litra

Czarny : G41 (perła z 350z/370z) 1 litr

Farby juz mam i wczoraj powoli zabralem sie z kolega lakiernikiem za rozbieranie auta.

Postaram sie w miare czesto dodawac zdjecia z postepu prac :)

post-80295-0-10879500-1426855202_thumb.jpg

post-80295-0-53015800-1426855206_thumb.jpg

Jak będziecie wycinac tylnia szybe to nie uszkodzcie uszczelki bo nie dodostania. W razie czego to ja zmieniałem kolor na swoim wiec służę pomoca

Edytowane przez Bydle

a nie lepiej zrobić taką jedną linię odcięcia czarnego od białego? tzn pomalować też słupki i kawałki po bokach maski? widziałem gdzieś takie malowanie i wygląda mega za***iście

z całym szacunkiem, ale jak ma wyglądać tak jak pokazałeś to moje zdanie jest takie, że będzie wyglądać beznadziejnie

nie lakieruj progów bazowych, kup sobie chociaż jakieś dokładki i je polakieruj

dodatkowo polakierował byś listwy przy dachu, łącznie z tylną klapą

zrezygnuj tym samym z czarnych klamek, tylko dać białe

felgi dałbym czarne z rantem chromowanym, bądź bez

górę miałbyś czarną a dół biały - tak będzie wyglądać i spójnie i ładnie, a tak jak składak

nie lepiej taką linię zrobić?
5353291129_b182be9a44.jpg

no właśnie te progi to lepiej zostaw w bieli
No i felgi też trzeba bedzie zrobić.

Edytowane przez vonBuBs

Najmniej mam tutaj do powiedzenia, ale przednią maskę to w "macie" chyba ... tak jak na zdj. poglądowym  ;)

No mi akurat taka linia sie nie podoba (dosyc duzo jest pomalowanych w ten sposob, na samym poczatku myslalem zeby tak wlasnie malowac), ale mimo wszystko dzieki za sugestie i nawet krytyke :P

Ja zostane jednak przy swoim bo tak mi sie podoba (kazdy ma swoj gust, moze moj jest troche dziwny :P )

Dla jednego beznadziejnie, a dla innego o.k

Nie chce nic w macie, jak by to wyglądało biały xyralic i matowa maska, tym bardziej iż na macie strasznie widać brUd i o mata trzeba bardziej dbać.

nie lepiej taką linię zrobić?

5353291129_b182be9a44.jpg

no właśnie te progi to lepiej zostaw w bieli

No i felgi też trzeba bedzie zrobić.

Moim skromnym zdaniem lepiej, ale właściecielowi radzę , by robił wóz tak jak sam ma wizję. W końcu auto robi pod siebie i dla siebie a i w jednej i w drugiej konfiguracji znajdąsię ludzie którzy będą zachwyceni a inni będą wytykali palcami

Nie chce nic w macie, jak by to wyglądało biały xyralic i matowa maska, tym bardziej iż na macie strasznie widać brUd i o mata trzeba bardziej dbać.

Bardziej pod kątem funkcjonalności na to patrzyłem, mat nie odbija promieni słonecznych ... szybsze wózki tak mają  ;)

Ale tak jak Łukasz napisał, rób to wg siebie, masz wizję ... tego się trzymaj, powodzenia  :wave:

największy błąd niedopuszczalny ,to nie wycięcie wszystkich szyb   takie malowanie za rok  postawi lakier 

Przedniej nie trzeba wycinac bo uszczelki fajnie wychodza i jest pelny dpstep do wneki ale tyle to obowiązek. Bez tego kaszana będzie a wyciecie i wklejenie to 30 min na obie strony

• 4 tygodnie później...

widzę że do lakierowania zdzierałeś emblemat z przodu - masz na to jakiś patent? To siedzi na kleju jakimś?

Klej do szyb trzyma wszystko za***iscie...