darklucas Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Witam,Po wymianie oleju po przejechaniu 100 km zauważyłem wzrost poziomu oleju (powyżej max). spuściłem nadmiar oleju do połowy podziałki. po tygodniu ponownie zauważyłem wzrost ilości oleju (stan powyżej max). Korek pachnie benzyną. Ojej wydaje się rozrzedzony. Podejrzewam, że do oleju dostaje się benzyna. Nie wiem co może być tego przyczyną.Nie ma problemu z odpaleniem, nie dymi. Ktoś z użytkowników miał podobny przypadek? Gdzie najlepiej zawieść autko w Krakowie do sprawdzenia? Dodam, że sprawa dotyczy Tino 2005 1.8 LPG. Przebieg 135 000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 może zalewa auto i dlatego tak sie dzieje, ile pali?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darklucas Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 spalanie według komputera w normie. jeżdżę na lpg więc trudno mi powiedzieć czy wzrosło zużycie benzyny. A jakie mogą być przyczyny zalewania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.