Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wysyp P12

wostok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za wysyp P12 ostatnio. W zeszłym roku widziałem na ulicach może 1 w tygodniu a obecnie codziennie mijam 3. Pod blokiem doszły 2. 

Najechało się z Niemiec 10-cio latków.

No ja tez to zauważyłem ja swoją nabyłem niedawno bo 3 lata temu ale nie rzucały sie tak w oczy te autka a teraz gdzie nie pojadę to zawsze jakas P12 jedzie ;-)

To znaczy że tanieją, niemcy się pozbywają, zaczynają nawalać..... Niestety pojazdy na ulicach naszego kraju nie są wyznacznikiem jakości i bezawaryjności. VW i Renault rules haha :P.

W sumie to dobra wiadomość bo z reguły mnoża się auta w miarę dobre i udane vide Passat, Audi A4, Golfik, Octavia czy Fabia. No chyba że mowa o Lagunach czy Megankach 2 gen których sukcesu w Polsce nie rozumiem. Ja tam pomimo drobnych wpadek uważam P12 za bardzo fajny model. Awaryjność na dobrym poziomie, na pewno psuje sie mniej niz moja poprzednia Vectra C i Audi A4 Quattro. Irytuje mnie podłokietnik w durnym mejscu i szybko psujące się ograniczniki drzwi, klekocący lewarek biegów (te cholerne druciki) i ogólne trzaski plastików ale poza tym miód malina.

W sumie to dobra wiadomość bo z reguły mnoża się auta w miarę dobre i udane vide Passat, Audi A4, Golfik, Octavia czy Fabia. No chyba że mowa o Lagunach czy Megankach 2 gen których sukcesu w Polsce nie rozumiem. Ja tam pomimo drobnych wpadek uważam P12 za bardzo fajny model. Awaryjność na dobrym poziomie, na pewno psuje sie mniej niz moja poprzednia Vectra C i Audi A4 Quattro. Irytuje mnie podłokietnik w durnym mejscu i szybko psujące się ograniczniki drzwi, klekocący lewarek biegów (te cholerne druciki) i ogólne trzaski plastików ale poza tym miód malina.

Co do podłokietnika to się zgadzam powinien byc troszkę dłuższy ;-)

I jakie ceny na allegro. Poniżej dyszki juz ciężko cos kupic.

Poniżej dyszki to nie warto nic kupować, bo stan tego auta może rozczarować

No trzeba uważać co się kupuje ;-) zreszta lepiej na aucie nie oszczędzać bo potem można sie rozczarować. I wielkie pretensje do sprzedającego ze auto jest nie sprawne. Jak to mówią "Ile dałeś tyle przejechałeś" ;-)

Zgadzam się. Ja za swoje mega przepłaciłem - porównując oferty na portalach. Rok temu za 2002 rok dałem 14 tyś PLN. Ale autko było na orginalnych częściach (dziadek od którego kupiłem pracował w nieautoryzowanym serwisie Nissan). Na wszystko faktury, zdjęcia i tradycyjny zeszycik :) Gaz był na gwarancji, myte tylko ręcznie gąbeczką i poza wieśniackimi dywanami, pokrowcami w tygryska i pierdołami typu popsute CD czy pęknięty plastik nawiewu  - nie było nic do czego mógłbym się przyczepić.

Wychodzę również z podobnego założenia, nigdy nie szukam najtańszych egzemplarzy z danego rocznika, tylko tych droższych, większe prawdopodobieństwo znalezienia czegoś sensownego. Mi również trafił się egzemplarz z polskiego salonu, serwisowany do końca w ASO NISSAN, oczywiście wszystkie materiały eksploatacyjne oryginalne. Oczywiście cena w porównaniu do innych egzemplarzy z tego rocznika była znacznie wyższa ale czasami warto przepłacić.

Edytowane przez Fazzi

Poniżej dyszki to nie warto nic kupować, bo stan tego auta może rozczarować

Mój wyceniany w zeszłym roku na 9k, a jest w dobrym stanie ;-) Nie sprzedałem. No dobra - coś z tyłu stuka (chyba tłumik, o czym pisałem na tym forum), ale żaden mechanik nie może namierzyć o co chodzi, więc olałem to już po całości. Narzekałem tez na małą moc, ale przejechałem się w końcu takim samym egzemplarzem i stwierdzam, że ten typ już tak ma i z 1.6 w benzynie więcej koni nie wyskoczy. Sprzedałbym tego i kupiłbym 2.0 gdyby była okazja.

Sprzedałbym tego i kupiłbym 2.0 gdyby była okazja.

Motor 1.6 to zdecydowanie za mało na taką furę

Ja mam w swoim 1.8 i też uważam że to mało... ale, ostatnio staram się zmienić swój styl jazdy na, powiedzmy, mniej agresywny :D Więc zaczynam bardziej doceniać wygodę i komfort jazdy niż odpychanie się mojej nyski spod świateł :P Fakt, czasami na trasie podczas zamiaru szybkiego wyprzedzenia np. ciężarówki zaczynam myśleć o czymś mocniejszym, ale później mi przechodzi :shifty:

Btw. za swój dałem prawie 20 tys. 4 lata temu... :whistle:

mi mało i w 2.0... ale taka natura człowieka:)

Zależy kto co lubi i czego oczekuje od samochodu, podobnie jest z kasą, ile by jej nie było zawsze będzie mało

Dokładnie :)

Ja do mojej przez te lata przywykłam ;)

Lecz "posmakowałam" przez tydzień (gdy była w remoncie) jazdy mocniejszą Hondą.... i gdy wróciłam do Primery.... to upssss... ;)

Jak pieniązki pozwolą to może za jakiś czas przesiądę się do innego autka... póki co jak wspomniałem wyżej...staram się zmienić styl jazdy na mniej agresywny... Przynosi to już rezultaty w postaci braku poleconych z mandatami jako zawartość :D A i na zieloną falę częsciej trafiam :P

Ja tez mam 1.6 w swojej P12 i nic mi nie przeszkadzało w sumie ale przejechałem sie ostatnio innym autkiem 2.5 160KM no i teraz wiem czego w primerce brakuje ;-)

Większość Primer przyjeżdża do PL z Holandii a nie z Niemiec . Ja kupiłem nissana 8 lat temu za 50 tys zl i wydaje mi się że ten samochód nie jest trwały . O wiele lepiej oceniam Volvo v40

Większość Primer przyjeżdża do PL z Holandii a nie z Niemiec . Ja kupiłem nissana 8 lat temu za 50 tys zl i wydaje mi się że ten samochód nie jest trwały . O wiele lepiej oceniam Volvo v40

Niestety, to prawda, nissan stracił część swojej renomy i pozytywnych opinii po mariażu z Renault

No tak ale ludzie nie czytają opinii o silnikach 1.8 czy dci które przyjeżdżają wyeksploatowane i taka opinia nie inna.