Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wysyp P12

wostok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wydaje mi się jak trafisz jak kupiłem rok temu 1.8 z komisu z przebiegiem już 179tyś i jeszcze nic mi się nie dzieje jedynie olej , klocki tył i tyle a dużo jeżdżę tym bardziej że mam gaz :) jedynie co mnie ner wuje to plastiki pod silnikiem 

179 to magiczna liczba Mirka handlarza. Tez z takim kupiłem.

Większość przebiegów u handlarzy to "magiczne" liczby

Na chwilę obecną znalazłem 9 ogłoszeń gdzie przebieg samochodu Nissan Primera wynosi 179 000 km ;)

62d4a0c9cb92185e.jpg

Dla wielu kupujących niestety w wielu przypadkach ważniejszy jest stan licznika niż faktyczny stan techniczny

Ja niedawno sprowadziłem z Dani, fajną primerkę. Przebieg 210tys, serwisowana do 2014r. (o czym świadczy książka serwisowa). Wersja przedliftowa, 1.9 dci 120KM. 2004r. Białe wnętrze, skóra bananowa, podgrzewane fotele, klima auto, dvd+cd, xenon, spryskiwacze reflektorów, 4x elektryczne szyby, czujnik deszczu, alusy, elek. lusterka, kamera cofania, po wymianie wszystkich filtrów, olejów, pasek klinowy, nowy rozrząd, nowe klocki hamulcowe. Kolor szary. Przygotowany do rejestracji. Ile mógłbym krzyczeć jak bym chciał sprzedać? Fajnie utrzymane nie palone w środku, czysto, z zewnątrz czyste, brak rys, wgnieceń, korozji itp. Aaa i zaponniałem o ściąganym haku. 

Ja niedawno sprowadziłem z Dani, fajną primerkę. Przebieg 210tys, serwisowana do 2014r. (o czym świadczy książka serwisowa). Wersja przedliftowa, 1.9 dci 120KM. 2004r. Białe wnętrze, skóra bananowa, podgrzewane fotele, klima auto, dvd+cd, xenon, spryskiwacze reflektorów, 4x elektryczne szyby, czujnik deszczu, alusy, elek. lusterka, kamera cofania, po wymianie wszystkich filtrów, olejów, pasek klinowy, nowy rozrząd, nowe klocki hamulcowe. Kolor szary. Przygotowany do rejestracji. Ile mógłbym krzyczeć jak bym chciał sprzedać? Fajnie utrzymane nie palone w środku, czysto, z zewnątrz czyste, brak rys, wgnieceń, korozji itp. Aaa i zaponniałem o ściąganym haku. 

Skoro taka fajna to dlaczego chcesz sprzedać? Ceny dla porównania znajdziesz na popularnych serwisach motoryzacyjnych

Jeśli kupiłeś auto z Danii to na pewno to śrot bo znam ten rynek bardzo dobrze sytuacje podatkową i ceny aut w Dani. Warto wejść na Facebooka na konto  "Okazje od handlarza" tam jest wiele przypadków że auto w Dani przez użytkownika samochodu  duńskiego było cofnięte raz a Polak kupił i jeszcze raz cofnął. (choćby przykład mercedesa CLK)

Edytowane przez michaell

Nie mowie ze chce sprzedac, tylko chcialbym zobaczyc ile bym dostal, bo udalo mi sie kupic autko za male pieniadze. I samochod to nie zaden srot tylko dobry samochod, co dowodzi ze samochod mialo jednego wlasciciela i mialo ksiazke serwisowa prowadzona do ostatniego roku i widac kazdy wpis jaki mial przebieg, a w polsce nie byl cofniety bo sam bylem po ten samochod w Dani.

No to oby jezdzil jak najdłużej. Nie wiemy ile cie tam kosztował nissan ale jak mówisz ze cena okazyjna to możliwe ze cos z nim bylo nie tak. Mogl miec dobrego dzwona albo cos się w nim psuło i ktos chcial sie pozbyć.

Nie istnieje coś takiego jak fajne auto w okazyjnej cenie, egzemplarze w dobrym stanie muszą odpowiednio kosztować

• Upvote 1

P12 nie ma dobrych/złych egzemplarzy. Zobacz na forum ciągle te same problemy niezależnie od rocznika .

Równie dobrze można to samo powiedzieć o innych markach i ich modelach

• 2 tygodnie później...

Ja bede wymieniał P12 na Lagune z 2013 . Oczywiście silnik dCi ;)

• 5 tygodni później...

W Holandii jeszcze coś znajdziesz ;) ale to jest już auto do zapomnienia ;) Taki gość jak ty powinien sobie kupić mercedesa cls ;) a nie Primere

Jak mercedes to tylko stary SEC, ale to oznacza więcej godzin w warsztacie niż na drodze ;) sentymenty na bok, primera wg mnie fajna ale już za długo tym jeżdzę i denerwuje mnie ze prosta wymiana tulejki to dla miejscowych mechaników misja na Marsa, a ASO tez gdzieś w kosmos z cenami odlatuje.

• 1 miesiąc temu...

Mam zamiar kupić drugą primerkę, najlepiej 1.9dci w kombiaku, proponujecie coś fajnego ? z fajnym wyposażeniem? 

Ja też chce kupić sobie następną primera. Szukaj w Holandii bo tam można trafić w dobrym stanie od pierwszego właściciela

Powoli dochodzę do tego samego wniosku. Oglądając samochody w zasięgu (segment C) nie widzę nic co dorównuje nawet ubogiej wersji P12 z początków produkcji.

Jaki tam wysyp ,u mnie w Itali (Faenza)nie ma zadnegop12 tylko nasz HB i robimy nim zdziwko co to ,Furmanka ma juz na liczydle 309tys km (1.8b/g)i interesuje ludzi swoja linia .....we Francji,Angli i Hiszpani jest p12 na wage u nas w It niewiele

ogólnie to fajne auto ostatnio gazowałem taką w kombi to przestrzeń jest nawet to się odpycha :D no i wygodne 

• 1 rok później...

Tak nasprowadzali tych nissanów teraz ze jadać trase Kraków Katowice zawsze spotyka P12. Zagranicą to już ich nie widać ;)

Dzisiaj przejechałem 41 km w Krakowie i spotkałem 6 Primer P12  ;) rekord !!!!!