siara74 Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Witam kolegów , mam problem ,często pękają mi osłony przegubów , we wrzesniu 14 roku zmieniałem zewnetrzne , teraz mam do wymiany wszystkie 4 . Może ktoś poleci ,dobre i trwałe , gdzie zakupić żeby znowu za pół roku nie wymieniać ponownie . Jaki najlepiej - guma tworzywo (chyba gówno ale nie sprawdzałem ) gruby silikon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Wiem tylko, że "fale" są trwalsze od "harmonijek" ... no i że fabryczne wytrzymują najdłużej kombinowałem kiedyś nad montażem osłon z siatki ... przed kamieniami, ale nie pamiętam już co mnie powstrzymało przed pracami A może przesmarowanie z zewnątrz jakimś specyfikiem uchroni przed skruszeniem gumy, próbował ktoś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 ja kupiłem najtańszą 2 lata temu i wczoraj ją zdjąłem, wygląda nadal jak nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Też miałem pisać żebyś najtańszą wzioł, najlepiej gumową nie z tworzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 tylko gumowe te z tworzywa są za sztywne .kup najtańsze lub średnią pułkę jak koledzy wspomnieli .jutro wrzucę ci numer artykułu z nazwą firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 W "dwójkach" osłony wewn. są inne ... półksiężyce mają Teraz sobie przypomniałem, że był też kiedyś poruszany temat nazewnictwa tych osłon: mażeta, mandżeta, manszeta ... nawet "maczeta" padło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 ja teraz też wycinałem gumy wewnętrzne nożykiem do tapet, bo mają wytłoczenia w środku. ale co zrobisz nie chciało się czekać na nowe są różne rodzaje wewnętrznych przegubów, przykręcane na 5 śrub i na 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 dzięki koledzy jak zakupie to się pochwale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.