krzysiek vel soova Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Witam Jestem posiadaczem micry 1.2 80 KM z 2004 5d. Niestety micra pod spodem nie posiada żadnej osłony. Mam pytanie do Was: czy osłona do micry była w jednej części czy w dwóch. Na allegro znalazłem cos takiego: http://allegro.pl/oslona-silnika-micra-k12-2003-2010-pod-silnik-i5200228520.html moim zdaniem brakuje jeszcze jednej części która będzi kształtem dopasowana do kształtu zderzaka która jest montowana pod samym zderzakiem. Będę wdzięczny za każde info zdjęcia były by super.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Proponował bym abyś przed zakupem sprawdził dokładnie jak wygląda oryginalna. Ta osłona sprzedawana jest do Renault Clio 3, Modus, Note, Micra K12. Ja zakupiłem ją do Note i niestety, pomimo wcześniejszych zapewnień sprzedawcy i producenta że pasuje idealnie, ta szersza część okazała się za wąska z jednej strony i kompletnie nie spasowana była z wydechem. Odesłałem na koszt sprzedającego jako niezgodną z opisem aukcji odbierając pieniążki za osłonę i wysyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 W zasadzie to mikry k12 w benzynie nie mają takiej osłony, ta ze zdjęcia jest kopią(nie dokońca) osłony ORI do k12 i note ,ale w dieslu! Ta jest oryginalna do 1.5 dci, nr oryginalny 75892BC415 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Podobna, ale dopóki nie zamierzysz na aucie nie będziesz pewny, do mojego też była podobna ale niestety nie spasowała. W rachubę wchodzi jeszcze usytuowanie wydechu. To jedno drugą kwestią jest to, że jeśli producent nie przewidział osłony to w zasadzie nie powinno się jej tam mocować. A jeśli już to do samochodów benzynowych zalecane są tzw pół osłony. Diesel jest zawsze niedogrzany dlatego ma pełną osłonę w benzynie są inne temperatury i zakładając osłonę należy wziąć to właśnie pod uwagę i zastanowić się nad sensem jej założenia wogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek vel soova Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Na 100% było coś zamontowne bo od dołu zderzaka są śruby i resztki tego czegoś. Może ktoś ma dostę do jakiejś instrukcji ETKi lub coś w tym stylu. Może była jakś pół osłona jak pisze kolega TESTER Na aukcjach na alledrogo osłony ( dorabiane) do micry do benzyny różnią się od diesla tym ża są całe i nie mają tego wycięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Jutro zerknę jak to wygląda u nas,dzisiaj jestem w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Całkiem możliwe że poprzedni użytkownik coś zamontował, podobnie jak ja nosze się z zamiarem by to uczynić w swoim notku. Tak czy tak decyzja należy wyłącznie do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek vel soova Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 zagadka częściowo rozwiązana wiem z czego są resztki plastiku na zderzaku. Pod zderzakiem montowany był jakby spoilerek. Jego brak chyba nie będzi przeszkadzał w niczym. Teraz jeszcze muszę znaleźć jakieś micry w benzynie w okolicy i zerknąć po spód i upewnić się że pod silnikiem nie było żadnej osłony a jeżeli była to jak jest zamontowana... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Sprawdzalem wczoraj u siebie i osłony nie ma.1.2/80KM 2005 Chyba że liczyć kawałki plastiku na kilka/kilkanaście cm przy zderzaku.Według manuala ,osłona jest tylko do dci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.