daniel19791 Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Mam pytanie jak w nissanie 1.8 sprawdzic cewki probowalem sprawdzic miernikiem i trzy wyszły 1.830 a czwarta 1.920 i rosna nie wiem czy dobrze sprawdzilem prosze mi podpowiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Co chcesz konkretnie sprawdzić? Czy w ogóle działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel19791 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Tak chciałbym sprawdzic czy sa ok auto co chwile traci moc przy dodawaniu gazu jak wcisne pedał do konca to po chwili dopiero sie rozpedza moze to cos innego myslałem o pedale gazu na komputerze nie ma zadnych błedow auto ma gaz ale na benzynie i na gazie jest tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 przy zapalonym silniku odłączaj po kolei przewody zasilające cewki, jeśli po odłączeniu przewodu widać wyraźną różnicę w pracy silnika to znaczy że cewka jest dobra, w przeciwnym wypadku cewka jest uszkodzona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Sczytywałeś błędy? Jeśli nie cewki to może być przepływka lub przepustnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel19791 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Auto bylo pare razy podlanczane pod komputer zero błedow jesli chodzi o cewki to jest zmiana pracy silnika a co z tym pedałem gazu moze on szwankowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darryd Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 hej, a co mierzyłeś? uzwojenie samej cewki czy element przewodzący z cewki do świecy? Jeśli to drugie to zapraszam tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/80152-p12-18-szarpie-podczas-przyspieszania/page-2?do=findComment&comment=1144805 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.