lompi91 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Witam,Mam problem z tylną wycieraczką, pewnego dnia w połowie się zatrzymała i odmówiła posłuszeństwa. Domyślam się, z tego co szukałem że problem będzie leżał w silniku (zatarty trzpień albo wyrobione szczotki). Ale zanim zabiorę się za silniczek, chciałbym upewnić się, że wycieraczka dostaje poprawny sygnał. Wtyczka od wycieraczki jest na 3 kable. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak sprawdzić, że silniczek dostaje odpowiednie sygnały- prąd? Jeśli nie to może chociaż ktoś podeśle schemat, który kabel to który, żebym mógł jakoś dojść co i jak.Mój model to Almera N16 2002 3d hb - przed liftemZ góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Zostaje Ci zdjęcie tapicerki z klapy i po przewodach dojść do przewodów w peszlu między klapą a budą. Często w tym miejscu potrafią się przewody urwać/pęknąć pomimo iż izolacja-koszulka jest cała. Jak zdejmiesz tapicerkę, to sprawdzisz od razu czy na kostce/złączce jest prąd, więc może nie będziesz musiał szukać dalej. Natomiast co do schematu - to najszybciej w manualu-serwisówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.