gaco12 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Witam wszystkich. Chciałbym się spytać o wymianę maglownicy w N16. Czy jest gdzies moze tutorial lub opis jak to zrobic ? Bo chciałbym sam ja wymienic. Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Serwisówka - dział "sl". i gdzie indziej wyczytałem coś takiego...... .....Zrzucasz przednie koła wybijasz końcówki drążków odkręcasz przewód gumowy od magla którym olej wraca do zbiorniczka i nim spuszczasz olej. następnie odkręcasz rurke aluminiową którą olej pod ciśnieniem jest doprowadzany do magla. następnie odkręcasz osłone gumową na ścianie czołowej.pod którą jest przegub krzyżakowy lączący maglownice z wałkiem kierownicy i luzujesz na nim śrube. Po tym wszystkim zostaną ci do odkręcenia 4 śruby od dwóch uchwytów którymi magiel przykręcony jest do nadwozia. Maglownice w całości wyciągasz w strone pasażera zwracając uwage na wszelkie przewody i wiązki elektryczne które są pomiedzy silnikiem a ścianą czołową. Miejsca jest mało szczególnie nad tylnią poduszką silnika i w prawym nadkolu pomiędzy podłużnicą a ramą pomocniczą. w tych miejscach trzeba odpowiednio okręcić magiel żeby przeszedł. Ja maksymalnie popuściłem 2 śruby wkręcone w podłoge od ramy pomocniczej czym zyskałem troche więcej miejsca pomiędzy wspomnianą ramą a podłużnicą. To chyba tyle w tym temacie. Wyciągnąć nie jest łatwo i raczej 1.5 godz. ci zabraknie. Wsadzić to pestka bo już bedziesz wiedział jak okręcić maglem żeby o nic nie haczył. jeśli czegoś nie dodałem albo coś pominąłem to prosze dopisać...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Dziekuje bardzo za pomoc i za tą odpowiedz Mam ostatnie pytanko Czy maglownica bedzie pasowała z diesla do mojego 1.8 benzyna ? Maglownice lepiej zregenerowac czy może kupic uzywke ? Z checia moze kupiłbym nowa tylko nie wiem gdzie kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Powinna pasować: http://nissan4u.com/...illustration_2/ http://nissan4u.com/parts/info/49001BN013/ byle nie była od anglika. Koszta regeneracji z montażem /stawiasz autko i odbierasz/ to koszta 450-650 zł. Kupując używkę, to nie wiesz co będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Z checia moze kupiłbym nowa tylko nie wiem gdzie kupic Dowiedz się bezpośrednio w Nissanie - można zadać pytanie przez stronę You+Nissan, gdyż telefony niechętnie odbierają W ten sposób kupiłem nowy czujnik wstecznego za 16zł (6,4% !) więcej, niż używany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dziękuję bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.