TESTER 1956 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Jakiś czas temu rura doprowadzająca powietrze do filtra powietrza w wyniku pracy silnika wypadła ze swego mocowania w komorze filtra. Nałożyłem na nią pasek gumy z dętki rowerowej, wcisnąłem w gniazdo co na jakiś czas pomogło. Niestety ostatnimi czasy rura kilkakrotnie wypadła mi z gniazda i postanowiłem, bo kolejny pasek dętki rowerowej nie pomagał, zrobić coś bardziej trwałego. Kombinowałem na różne sposoby aż metoda prób i błędów wymyśliłem sposób zamocowania, jaki prezentuje szanownym Państwu na załączonych zdjęciach będzie najlepszy. Materiał użyty to zwykła, z uwagi na jej sztywność i plastyczność zarazem, blach używana do krycia dachów, drut spawalniczy, śrubka do umocowania i pasek gumy z rowerowej dętki do zamaskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Ta rura od nowości jest dość luźna. Ten luz pewnie sprawia, że z biegiem czasu od wibracji wyrabiają się zaczepy, które ją trzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Dokładnie, u mnie dolny zaczep wyrobił się całkowicie a górny wygląda jakby był opiłowany. Pomysłów na mocowanie miałem kilka, ten w/opisany najmniej pracochłonny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W 1.6 też coś takiego się psuje? ...bo nie wiem czy maskę otwierać i szukać usterki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.