Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

usunięcie spoilera dachowego w T30

Gość Samuraj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym usunąć spojler dachowy z T30 Sport 2004 rok. Jeśli go odkręcę, to zostanie puste miejsce po nim - powinno się domontować taką specjalną końcówkę relingu, przedłużenie relingu. Czy ktoś wie gdzie takie końcówki dostać. Na allegro brak. Czy ktoś z Was coś takliego robił w swoim Xsie?

W dniu 22.02.2010 o 11:21, Samuraj napisał:

Chciałbym usunąć spojler dachowy z T30 Sport 2004 rok. Jeśli go odkręcę, to zostanie puste miejsce po nim - powinno się domontować taką specjalną końcówkę relingu, przedłużenie relingu. Czy ktoś wie gdzie takie końcówki dostać. Na allegro brak. Czy ktoś z Was coś takliego robił w swoim Xsie?

Mam takie końcowki relingow w miejsce spojlera(pozostały mi,gdyz dla odmiany montowałem spojler).Inny i to poważny problem to koniecznośc nabycia całych nowych relingów plastikowych.Relingi w dachu gdzie był spojler sa po prostu krótsze..

W dniu 23.02.2010 o 08:20, piotrek3 napisał:

Mam takie końcowki relingow w miejsce spojlera(pozostały mi,gdyz dla odmiany montowałem spojler).Inny i to poważny problem to koniecznośc nabycia całych nowych relingów plastikowych.Relingi w dachu gdzie był spojler sa po prostu krótsze..

Czyli rozumiem, że te nakładki nie przedłużą u mnie relingów, tylko mówisz, że trzeba wymoienić reling i na zupełnie nowe? Cholera, myślałem,że Nissan daje i do zwykłej wersji i do wersji sport te same relingi, tylko że z nakładkmi, które montuje się w wersji bez lotki i bez nakładek do wersji z lotką. Jeśli montują różne relingi do obu wersji, to jest to IMO od d... strony i komplikuje proces produkcji, a to nie po japońsku....

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  W dniu 6.03.2010 o 17:31, bazyl napisał:

Jak ktoś chce się zamienić na "normalne relingi" to jestem chętny.

Nie należę do zwolenników ospoilerowania :)

Nie wiem ,dlaczego nie chcesz spojlera?On w niczym nie przeszkadza .Lepiej z nim auto wyglada .Mniej brudzi sie tylnia szyba.Bez spojlera z tylu auta zawirowuje powietrze powodujac szybsze osiadanie brudu na szybie.Spojler tworząc tunel powietrza wydatnie zmniejsza te zabrudzenia ,szczególnie w czasie deszczu.

W dniu 21.03.2010 o 10:26, piotrek3 napisał:

Nie wiem ,dlaczego nie chcesz spojlera?On w niczym nie przeszkadza .Lepiej z nim auto wyglada .Mniej brudzi sie tylnia szyba.Bez spojlera z tylu auta zawirowuje powietrze powodujac szybsze osiadanie brudu na szybie.Spojler tworząc tunel powietrza wydatnie zmniejsza te zabrudzenia ,szczególnie w czasie deszczu.

poprostu mi się nie podoba - sprawa gustu :)

a ze spoilerem czy bez to szyba brudzi się tak samo

• 1 rok później...

Witam. Proszę o informację jak dostać się do mocowania końcówek relingów dachowych. Moje są luźne z dwóch stron bo śróby są odkręcone. Podejrzewam że trzeba ściągać plastikową tapicerkę bagażnika, tylko jak sie do niej dobrać żeby nic nie połamać? Może już ktoś to robił? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

• 3 lata później...

Panowie, chciałbym zdjąć brzydki (moim zdaniem) spoiler

z dachu - pytanie czy po odkręceniu go, trzeba dołożyć jakieś zaślepki relingów?

Co tam jest pod spodem?

1zcon87.jpg

Edytowane przez thaz

W dniu 3.04.2015 o 07:06, thaz napisał:

Panowie, chciałbym zdjąć brzydki (moim zdaniem) spoiler

z dachu - pytanie czy po odkręceniu go, trzeba dołożyć jakieś zaślepki relingów?

Co tam jest pod spodem?

1zcon87.jpg

Całe nowe relingi trzeba wymienic ,bo te co masz teraz  beda za krotkie+zaślepki relingów na koniec.

Jak kupisz nowe relingi to zaslepki -dwa komplety mam,poniewaz do obu swoich X-traili T30 dokladałem ten spoiler :)

Edytowane przez piotrek3
  • Upvote 1