TESTER 1956 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Czy w nowych notkach są fabrycznie montowane takowe moduły.....???? U mnie niestety nie ma modułu, ale biorąc pod uwagę fakt, że są dwa etapy załączania kierunków, jeden pojedynczy błysk, drugi załączone na stałe, to pokusiłem się o założenie takowego modułu. Umiejscowiłem go w skrzynce na bezpieczniki usytuowanej przed akumulatorem w miejscu przeznaczonym na przekaźnik DRL. Włączyłem w obieg, z uwagi na trudny dostęp i krótkie przewody, w kierunkowskazy boczne. Te wyjmują się bardzo łatwo a długość przewodów na których są podłączone jest wystarczająca by swobodnie podłączyć i zabezpieczyć przed ewentualnym zawilgoceniem czy uszkodzeniem. Efekt końcowy, pojedyncze poruszenie dźwignią kierunkowskazów powoduje automatycznie trzykrotne ich mignięcie, po czym przechodzą w stan spoczynku. Skuteczne przy zmianie pasa ruchu tudzież przy omijaniu przeszkód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tatawitek Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Czy w nowych notkach są fabrycznie montowane takowe moduły.....???? U mnie niestety nie ma modułu, ale biorąc pod uwagę fakt, że są dwa etapy załączania kierunków, jeden pojedynczy błysk, drugi załączone na stałe, to pokusiłem się o założenie takowego modułu. Umiejscowiłem go w skrzynce na bezpieczniki usytuowanej przed akumulatorem w miejscu przeznaczonym na przekaźnik DRL. Włączyłem w obieg, z uwagi na trudny dostęp i krótkie przewody, w kierunkowskazy boczne. Te wyjmują się bardzo łatwo a długość przewodów na których są podłączone jest wystarczająca by swobodnie podłączyć i zabezpieczyć przed ewentualnym zawilgoceniem czy uszkodzeniem. Efekt końcowy, pojedyncze poruszenie dźwignią kierunkowskazów powoduje automatycznie trzykrotne ich mignięcie, po czym przechodzą w stan spoczynku. Skuteczne przy zmianie pasa ruchu tudzież przy omijaniu przeszkód. Cześć.Gdzie taki moduł można dostać.Przydatna rzecz mam w służbowym aucie cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 ... Gdzie taki moduł można dostać... Np. tu http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=MODU%C5%81+++KOMFORTU+++KIERUNKOWSKAZ%C3%93W++1x+%3D+3x&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-uni-1-2-1218 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Trochę z innej beczki ale też o komforcie Szukam modułu doświetlania zakrętów ale zasilanego przez elektryczne wspomaganie układu kierowniczego.......nie te co zapalają się po mrugnięciu kierunkowskazem bo za takie można w Niemczech, Belgii i GB zapłacić słony mandat. Takie doświetlanie zakrętów powinno się włączać tylko do 40 km/h a nie za każdym rzem gdy mrugniemy kierunkiem. Ma ktoś może namiary na coś takiego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Cześć.Gdzie taki moduł można dostać.Przydatna rzecz mam w służbowym aucie cos takiego. Osobiście polecał bym Ci ten; http://allegro.pl/modul-komfortu-kierunkowskazow-1x-3x-1x-4x-i5705181466.html bo ma możliwość trzech lub czterech mignięć. Ja założyłem taki z trzema ale wydaje mi się że ten z możliwością czterech mignięć jest bardziej efektywny. Trochę z innej beczki ale też o komforcie Szukam modułu doświetlania zakrętów ale zasilanego przez elektryczne wspomaganie układu kierowniczego.......nie te co zapalają się po mrugnięciu kierunkowskazem bo za takie można w Niemczech, Belgii i GB zapłacić słony mandat. Takie doświetlanie zakrętów powinno się włączać tylko do 40 km/h a nie za każdym rzem gdy mrugniemy kierunkiem. Ma ktoś może namiary na coś takiego ?? Namiarów nie mam i nie słyszałem by gdzieś, w takim jak chcesz zestawieniu, coś takiego występowało ale trzeba było by pogadać z jakimś elektronikiem głównie chodzi o te 40km/h a doświetlenie można było by przez przekaźnik nawet z kierunków wziąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SQTER Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Trochę z innej beczki ale też o komforcie Szukam modułu doświetlania zakrętów ale zasilanego przez elektryczne wspomaganie układu kierowniczego.......nie te co zapalają się po mrugnięciu kierunkowskazem bo za takie można w Niemczech, Belgii i GB zapłacić słony mandat. Takie doświetlanie zakrętów powinno się włączać tylko do 40 km/h a nie za każdym rzem gdy mrugniemy kierunkiem. Ma ktoś może namiary na coś takiego ?? Właśnie rozglądałem się dzisiaj za modułem doświetlania zakrętów i jest w nim opcja ustawienia prędkości do jakiej ma załączać: http://allegro.pl/doswietlanie-zakretow-modul-doswietlania-zakretow-i5494350763.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dziękuję za podpowiedzi....ta ostatnia opcja najlepiej by się nadawała bo jest możliwość ustawienia prędkości, do której działa doświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 No i ta opcja; http://allegro.pl/doswietlanie-zakretow-modul-doswietlania-zakretow-i5494350763.html w pełni odpowiada Twoim M@reS oczekiwaniom. Tylko kupować i zakładać, bez szukania i kombinowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.