sajdi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam, 2 dni temu załozyłem do mojej tinki instalację BRC Sequent 24. Dzis rano przy zimnym silnku pojawiła się problem z odpaleniem (włączone automatyczne przęłączanie na gaz), musiałem 2 razy pokręcić. Na samej benzycie odpala od razu. co może byc przyczyną ? Jaki ś problem z regulacją ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Przejście z PB na LPG , jest ustawione w kompie gazu , przełączenie nastąpi po osiągnięciu danej temp np. 20 stopni . Odpalanie silnika na LPG na zimnym nie służy dobrze instalacji i powinno się stosować awaryjnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 . Na samej benzycie odpala od razu. możesz rozwinąć o co caman?? odpalenie zawsze jest na PB i dopiero po osiągnięciu temperatury przełącza na LPG, centralka LPG gaśnie po wyłączeniu czy jeszcze świeci przez moment?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 sorry, miałem na myśli odpalanie na lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 a możesz odpalić na LPG?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 odpalil ale dłużej musiałem pokrecic, potem po rozgrzaniu normalnie się prszelaczyl z pb na lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 centralka świeci po zgaszeniu auta?? moze otwiera wtryski i zalewa silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 gaśnie odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 nie wiem jak działa w BRC "szybki Start" i czy w ogóle jest dostępny ale może trzeba ustawić od obrotów a nie od stacyjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 co ustawić od obrotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Dino chodzi o to żeby przełączenie na LPG było po osiągnięciu np. 1000rpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 NIE, w normalnych instalacjach ok żarcik jak jest funkcja "szybki start" czyli odpalanie na gazie jak silnik jest ciepły, to jest możliowść wybrania kiedy ma reagować, czyli od zapłonu lub od obrotów, to co napisał @nice-wawa to jest możliwość ustawienia takiego progu w normalnych warunkach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi