Bydle Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Jakiej firmy polecacie dodatkowy zegar temperatury oleju oraz podstawke. Jak wiadomo tego brakuje w seryjnych zegarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Podstawka mishimoto a zegary według uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 http://www.autogauge.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 to logo autogauge na każdym zegarze jest paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 to się podłącza pod obd czy trzeba jeszcze gdzieś czujnik oleju do miski montować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) Dajesz podstawke pod filtr i do niej prowadzisz czujnik. No i zasilanie zegara musisz pociągnąć. To cała flizofia montażu Mod stosunkowo niedrogi a może nas uchronić przed remontem silnika za grube pieniądze w przypadku kiedy zacznie ktos klepac pedal w podłoge na zimnym oleju albo nie odpuści i zagotuje olej. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ja mam Prosport EVO... dostpne w 2 kolorach podswietlenia. Mozna podpiac tak ze jak wlaczacie swiatla to inny kolor a jak jezdzicie bez swiatel to inny... AFR tylko glupoty pokazuje ale podpiety do sondy z samochodu bez odfiltrowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_de Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Jakiej firmy polecacie dodatkowy zegar temperatury oleju oraz podstawke. Jak wiadomo tego brakuje w seryjnych zegarach. A zegar pierwszy z lewej na środku nad konsolą (telewizorem)? Chyba wskazuje temperaturę oleju... Chętniej zamieniłbym zegarek w tubie na ciśnienie oleju :-) Możliwe jest coś takiego? Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez misio_de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 w 350z jest cisnienie oleju, nie temp oleju, dlatego Michał chce zegar od temp oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Poszukam u siebie gdzieś te podstawki pod zegary miałem... Ja polecam zegary z Warningiem żeby darło mordę jak się np. przegrzeje olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) W jakiej cenie miał byś te podstawki? Co do warninga to właśnie taki chce Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autogauge mają kontrolkę warning, która świeci na czerwono jak jest not good Dajesz podstawke pod filtr i do niej prowadzisz czujnik. No i zasilanie zegara musisz pociągnąć. To cała flizofia montażuMod stosunkowo niedrogi a może nas uchronić przed remontem silnika za grube pieniądze w przypadku kiedy zacznie ktos klepac pedal w podłoge na zimnym oleju albo nie odpuści i zagotuje olej. A po jakim czasie jazdy autem po odpaleniu można bezpiecznie klepać gaz w podłogę? Czy po ok 5 minutach normalnej jazdy (gdy temp wody pokazuje 90st) możemy przyjąć , że temp oleju już jest odpowiednia , żeby zacząć zabawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 To zależy jaki masz olej i jakie są temperatury na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Olej rozgrzewa się o wiele wolniej niż woda. dla mnie odniesieniem jest gdy ciśnienie oleju spadnie do najniższego poziomu dopiero wtedy mogę go wyżej kręcić. Leje teraz olej 20w60 i przez pierwsze 2-3 km jadę jak żółw;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja leję teraz motula 300V 20W60. 2-3 km to chyba mało - po przejechaniu 2-3 km to nawet temp wody wskazuje ok 70 st. Ja z reguły czekam aż woda dojdzie do 90 st (tj około 7-10 min) i dopiero wtedy ogień. Załuję , że zamiast AFR nie wziąłem sobie temp oleju A czy postawienie np. samochodu włączonego na parkingu na parę minut rozgrzeje też olej tak jak w trakcie jazy , żeby np. z 10 min pochodził przed garażem na jałowym biegu , a potem od razu but? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak masz z 60 stopni możesz krecic go. Generalnie jak odpalisz go, postoi to olej powinien się nagrzac do odpowiedniej temperatury. Ja powyżej 3 tys wkrecam go po ptzejechaniu 4-5 km. Na dniach zamawiam zegar bo szkoda silnika. Zastanawiam się też czy odrazu do turbo nie kupic Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ja rozgrzewam go przez 2 min potem jadę wolno przez 2-3km a buta po ok 8 km wtedy dopiero ciśnienie się normuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 jeżeli chcesz mieć prawidłowy odczyt to polecam STRI wskaźniki. Auto Gauge to badziew króry ma często laga albo w ogóle pokazuje co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Minimalna temepratura oleju do upalania silnika to 70 stopni, woda w seryjne zetce mniej więcej zdążyła by dwa razy się rozgrzać do 90 stopni w tym czasie jakim olej potrzebuje na osiągniecie tych 70... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Kiedyś w CRXie miałem takie Omori. Mega mi się podobały ale może to tak z sentymentu Podświetlenie zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi