Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tylne czujniki cofania

Preacher
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem świeżym użytkownikiem j10 2007. Czujniki u mnie działają ale bardzo cicho, praktycznie ich nie słychać.  Muszę przyłożyć ucho do centralki żeby cokolwiek usłyszeć. Mial ktoś może podobny problem, lub ma jakiś pomysł na rozwiązanie??

• 1 miesiąc temu...

Witam, mam problem z czujnikami cofania, nie działają, nie ma wyłącznika przy lampce, kupiłem już drugą centralkę i nic, na bezpieczniku który jest w bagażniku prąd dochodzi ale do centralki już nie, na żadnym pinie nie ma prądu, już 10 razy rozbierałem tapicerki i nic. Pomocy

• 3 tygodnie później...

Witam, tydzień temu w moim QQ J11 okazało się,że po wbiciu wstecznego przestały działać światła cofania, tylne czujniki cofania oraz tylna kamerka. Podczas sprawdzania żarówek okazało się, że po odpięciu obu żarówek w światłach cofania, czujniki i kamerka działają normalnie. Żarówki są sprawne mimo to nie świecą. 

Może ktoś miał podobny problem, proszę o podpowiedź. Niestety nie wiem który bezpiecznik odpowiada za te światła, pobieżnie sprawdziłem wszystkie i nie znalazłem żadnego spalonego.

Pozdrawiam

Wygląda na awarię mechaniczną, włącznika uruchamianego włączeniem wstecznego biegu. Poza tym na forum J11 może byś uzyskał więcej informacji :) .

• 2 miesiące temu...
W dniu 19.04.2015 o 21:21, Preacher napisał:

Panowie kazdy gdybał i kaźdy dawał pomysły za które dziękuję. Problem rozwiązany po 2 tygodiach szukania. W bagaźniku po lewej stronie przy lampce jest wyłącznik systemu parkowania i żona wyciągając wózek musiała bo wyłączyć a ja byłem przekonany że to wyłącznik oświetlenia nagażnika. Wystarczyło pstryknąć włącznik i system parkowaniadziała!

Mega ! ??

• 1 rok później...
W dniu 11.04.2015 o 18:07, Preacher napisał:

Dzieki za odpowiedzi. A gdzie centralka jest umieszczona ?

Dziś szukając problemu ja mam buzzer i centralkę w bagażniku po stronie kierowcy 

Mam Q2+2 i u mnie centralka jest w bagażniku lecz głośnik w klapie , zresztą te czujniki działają jak chcą w moim przypadku włączając wsteczny bieg słychać sygnał ciągły i potem pikanie i to wszystko i  tak nie działają bo mogę cofać i nic się nie dzieje. 

• Upvote 1

12 godzin temu, JacekeR napisał:

słychać sygnał ciągły

Sygnalizuje błąd, prawdopodobnie któryś czujnik padł.