BarracuDa Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Moja byla wlascicielka stosowala Tunap 163 i na wypasie zostawila mi butelke tego specifiku.Auto jest tez wyposazone w lubryfikacje (instalacja BRC) Pytanie co sadzicie o stosowaniu Tunap 163 (wlewa sie do baku Pb) czy lubrifikacja i Tunap to dobry pomysl.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 ewentualnie Tunap tak, lubra hmmm jak masz sie lepiej poczuć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Lubra jest bo byla tu od poczatku i raczej pozostanie. A tunap bardzo mnie zaciekawil , taki dodatek do Pb moze byc ciekawy kiedy auto zimne jedzie na Pb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 A tunap bardzo mnie zaciekawil , taki dodatek do Pb moze byc ciekawy kiedy auto zimne jedzie na Pb. to jest dodatek do LPG a nie PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Tunap 163 wlewa sie do baku Pb Tunap 164 "wstrzykuje" sie do baku lpg Oczywiscie 163 stosuje sie w silnikach ktore maja zamontowane lpg/cng to mialem na mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 ano tak, jak masz to wlej ale jak masz specjalnie kupować hmm to zależy od ceny ja kupuję STP dodatek dwa razy w roku bo tak tankuje auto, pełen kocioł na zmianę sezonów paliwowych, wchodzi mi 70L i wtedy dolewam czegoś jak nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dostalem to w pakiecie jak kupilem auto...Wiec skoro ona (wlascicielka) uzywala tego specifiku do silnika to ja nie bede gorszy Dodatkowo dala mi butelke do lubry firmy Intec ktory podobno jest najlepszy (cala lubra to firma Intec wiec co maja zarekomendowac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 widzisz, problem z właścicielką mógł byc taki, że niekoniecznie wiedziała o co chodzi a ja już się nasłuchałem takich opowieści przykład: podjechał do mnei gość ostatnio taką samą Ody jak ja mam, podobno wywala checka powyżej 4000obr no to mówię, zerknę, to co zastałem w aucie, (Ody ma V6 3,5L i 250KM ) miedź fi6, reduktor - silwer ale właściciel twierdzi, że pali mu tylko 10.5L/100km do tego nie ma problemów, poza tym jednym i nauczył sie jeździć do 3500obr ten samochód pali więcej paliwa niż On podał LPG a kolektor był nawiercony jak na zdjęciu dodałem większe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Powiem tak, auto odpala jakby szybciej...A moze to placebo W kazdym razie nie zaszkodzi,wedlug tego co jest tam napisane i wedlug obliczen to na 1/2 baku Pb 150ml powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 placebo ale dodatki sa OK, bo w sumie chodzi też o to aby utrzymać PB w dobrym stanie, jak masz podarowane to lej bo szkoda wylać jak będziesz miał kupić sam to poszukaj alternatywy cenowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazylia Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Witam Podpinam się pod temat. DINO powiedz proszę jaki stosować dodatek do gazu oraz do benzyny. Co polecasz z czystym sumieniem. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 do LPG nic nie daję do PB jakiś dodatek ze stacji bo zawsze tankuję pełen kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi