Jarek27 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam, mam problem a raczej teściu. Kupił Nissana Almere 1.5 dci 2005 r. Samochód był po stłuczce poprzedni właściciel wymienił chłodnicę klimatyzacji. Niestety w miejscu w którym powinien być czujnik wkręcona jest śruba i przez poprzedniego właściciela klima została nabita. Teraz poszukujemy czujnika i ponoć nie występuje w zamienniku w sklepach motoryzacyjnych. Na allegro są czujniki ale z 3 pinami a jak się przyglądamy wtyczce to ona ma 2 piny. Może ktoś coś więcej na ten temat wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Żaden problem jeśli nie ma zamiennika - kup oryginał. Ja ostatnio za nowy czujnik biegu wstecznego i jałowego zapłaciłem zaledwie 16zł więcej za nowy z Nissana, niż za używany z demontażu (który nie wiadomo ile czasu by służył). Polecam kontakt przez You+Nissan, jeśli nie możesz dodzwonić się do lokalnego centrum serwisowego. Mi przysłali z centrali do odbioru osobistego z dnia na dzień, mogłem wziąć fakturę, czujnik na gwarancji itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek27 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Nowy czujnik 280 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 czujnik z 2ma pinami był m.in w Tino 2,2 DCi: http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-nissan-almera-tino-i5086118303.html z demontażu znalazłem za 135zł, nowy 280.. Jeśli auto ma służyć jeszcze kilka lat wolałbym wydać więcej, jeśli tylko "na chodzie i na sprzedaż" to faktycznie po co przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.