Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Czujnik ciśnienia klimatyzacji.

Jarek27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem a raczej teściu.

Kupił Nissana Almere 1.5 dci 2005 r. Samochód był po stłuczce poprzedni właściciel wymienił chłodnicę klimatyzacji. Niestety w miejscu w którym powinien być czujnik wkręcona jest śruba i przez poprzedniego właściciela klima została nabita. 

Teraz poszukujemy czujnika i ponoć nie występuje w zamienniku w sklepach motoryzacyjnych.

Na allegro są czujniki ale z 3 pinami a jak się przyglądamy wtyczce to ona ma 2 piny.

Może ktoś coś więcej na ten temat wie?

Żaden problem jeśli nie ma zamiennika - kup oryginał.

Ja ostatnio za nowy czujnik biegu wstecznego i jałowego zapłaciłem zaledwie 16zł więcej za nowy z Nissana, niż za używany z demontażu (który nie wiadomo ile czasu by służył).

Polecam kontakt przez You+Nissan, jeśli nie możesz dodzwonić się do lokalnego centrum serwisowego.

Mi przysłali z centrali do odbioru osobistego z dnia na dzień, mogłem wziąć fakturę, czujnik na gwarancji itd.

czujnik z 2ma pinami był m.in w Tino 2,2 DCi: http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-nissan-almera-tino-i5086118303.html

z demontażu znalazłem za 135zł, nowy 280..

Jeśli auto ma służyć jeszcze kilka lat wolałbym wydać więcej, jeśli tylko "na chodzie i na sprzedaż" to faktycznie po co przepłacać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...