Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaka instalacja lpg

marteek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nadszedł czas na zmianę samochodu Nissan Almera N 16 z 2006 roku silnik 1.5 przebieg 80 tyś jaką instalacje lpg polecacie?

Edytowane przez marteek

Ja bym na początku poszukał dobrego gazownika w  swojej okolicy i zapytał się co proponuje i w jakiej cenie . Z elektroniki to LPG-TECH , STAG  ,OPTIMA , polscy producenci  ,wtryskiwacze hana ,barracuda  .

Najważniejsze to prawidłowy montaż i wystrojenie instalacji po montażu .

Najważniejsze to prawidłowy montaż i wystrojenie instalacji po montażu .

Najważniejsze to dobór odpowiednich do silnika elementów instalacji gazowej (reduktor itd.) oraz wybór producentów poszczególnych części. Spotkałem się z przypadkami niewłaściwego doboru reduktora do pojemności i mocy silnika

Ja pisząc miałem na uwadze że prawidłowy montaż to też prawidłowy dobór podzespołów instalacji lpg między innym prawidłowo  dobrany reduktor , dysze wiercone na odpowiednią średnice jak wymagane przy danym wtryskiwaczu  .Pisać mi nie musisz że za mały reduktor do pojemności  , jak kupiłem swoja P11 siedziała alaska gdzie obrabia max 90 km a u mnie 140 km .

Pisać mi nie musisz że za mały reduktor do pojemności  , jak kupiłem swoja P11 siedziała alaska gdzie obrabia max 90 km a u mnie 140 km .

Tobie może nie muszę skoro wiesz wszystko, ale może innym przyda się ta informacja

najlepiej pozbierać info co kto chce założyć i dowiedzieć się czy aby to jest dobry wybór, choć w Twoim przypadku praktycznie każdy zestaw będzie działał, oczywiście nie piszę o najtańszych bo to ma jeździć 

oraz wybór producentów poszczególnych części. 

możesz rozwinąć myśl :D 

. Spotkałem się z przypadkami niewłaściwego doboru reduktora do pojemności i mocy silnika

ja też i to wiele razy ale jak to się ma do producenta 

• 1 miesiąc temu...

Ja mam Almerę z 2.0 136KM Z 2005r i mam w niej BRC, Jestem zadowolony, nic nie muli. Co do spalania to zależy kto jeździ i jak ale mi około 8-9L LPG. Jak się zdecydujesz to nie zlecaj tego byle komu. Pozdrawiam.

Nie wiedziałem że n16 wychodziło z silnikiem 2.0 benzyna pod maską! Napisz więcej informacji na temat swojego wozidła bo to może być jedyna bezawaryjna wersja n16 ! A najlepiej zaprezentuj samochód na forum :)

• 2 tygodnie później...

b2e4276c5129d2aad2c9be46eb94526e.jpg

Proszę kolego, to jest przykładowa almerka taka, jak ja mam tylko. Oczywiście chodziło mi o tino.... Jak kolega napisał było mało sztuk ale jak dorwałbyś 2.0 to nie do zajeżdżenia:P Mi z brc ładnie chodzi. Pozdro.

• 1 miesiąc temu...