marteek Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam nadszedł czas na zmianę samochodu Nissan Almera N 16 z 2006 roku silnik 1.5 przebieg 80 tyś jaką instalacje lpg polecacie? Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez marteek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja bym na początku poszukał dobrego gazownika w swojej okolicy i zapytał się co proponuje i w jakiej cenie . Z elektroniki to LPG-TECH , STAG ,OPTIMA , polscy producenci ,wtryskiwacze hana ,barracuda . Najważniejsze to prawidłowy montaż i wystrojenie instalacji po montażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Najważniejsze to prawidłowy montaż i wystrojenie instalacji po montażu . Najważniejsze to dobór odpowiednich do silnika elementów instalacji gazowej (reduktor itd.) oraz wybór producentów poszczególnych części. Spotkałem się z przypadkami niewłaściwego doboru reduktora do pojemności i mocy silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ja pisząc miałem na uwadze że prawidłowy montaż to też prawidłowy dobór podzespołów instalacji lpg między innym prawidłowo dobrany reduktor , dysze wiercone na odpowiednią średnice jak wymagane przy danym wtryskiwaczu .Pisać mi nie musisz że za mały reduktor do pojemności , jak kupiłem swoja P11 siedziała alaska gdzie obrabia max 90 km a u mnie 140 km . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Pisać mi nie musisz że za mały reduktor do pojemności , jak kupiłem swoja P11 siedziała alaska gdzie obrabia max 90 km a u mnie 140 km . Tobie może nie muszę skoro wiesz wszystko, ale może innym przyda się ta informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 najlepiej pozbierać info co kto chce założyć i dowiedzieć się czy aby to jest dobry wybór, choć w Twoim przypadku praktycznie każdy zestaw będzie działał, oczywiście nie piszę o najtańszych bo to ma jeździć oraz wybór producentów poszczególnych części. możesz rozwinąć myśl . Spotkałem się z przypadkami niewłaściwego doboru reduktora do pojemności i mocy silnika ja też i to wiele razy ale jak to się ma do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 mam na myśli jakość poszczególnych części instalacji gazowych a tym samym ich producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysior Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Ja mam Almerę z 2.0 136KM Z 2005r i mam w niej BRC, Jestem zadowolony, nic nie muli. Co do spalania to zależy kto jeździ i jak ale mi około 8-9L LPG. Jak się zdecydujesz to nie zlecaj tego byle komu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie wiedziałem że n16 wychodziło z silnikiem 2.0 benzyna pod maską! Napisz więcej informacji na temat swojego wozidła bo to może być jedyna bezawaryjna wersja n16 ! A najlepiej zaprezentuj samochód na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Do tino była seryjnie sr-ka montowana ale mało sztuk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysior Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Proszę kolego, to jest przykładowa almerka taka, jak ja mam tylko. Oczywiście chodziło mi o tino.... Jak kolega napisał było mało sztuk ale jak dorwałbyś 2.0 to nie do zajeżdżenia:P Mi z brc ładnie chodzi. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pindrucik Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ile mniej więcej takie gaziki chodzą ? pi razy drzwi pytam o polskich producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi