Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Montaż haka do Nissana Note E11 - pytania...

graphia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Rozważam montaż haka do Nissana Note E11. Chcę dokupić platformę do przewożenia rowerów więc hak nie będzie (na razie ciągał za sobą nic ciężkiego :)) Nie mam pojęcia jaki hak będzie dobry, na co zwracać uwagę, jaką wiązkę wybrać itp. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie bardzo proszę o porady - wszystkie mile widziane :)

tu nie ma co za bardzo wymyślać

http://taniemoto.com/1173-1173-hak-holowniczy-przykrecany-marka-Note.html

a wiązkę pospinasz na szybkozłączki, tylko teraz nei bierz gniazda 7 pinowego tylko to większe 

Tzn że te tanie będą tak dobre jak te drogie? :) Gdzieś jest haczyk? czy tylko hak? ;) 13 pinów obsługuje wszystkie światła a 7 pinów tylko podstawowe? Weź rozwiń swoją enigmatyczną odpowiedź :D

to znaczy, że jak chcesz zapłacić za nalepkę to weź droższy :D może to wpłynie lepiej na rowery i Twoje samopoczucie, ale jak chcesz też mieć funkcjonalny hak i aby rowery też pojechały tam gdzie trzeba, co prawda nie w I lidze ale też do celu :D to weź w normalnej cenie.

tak wtyczka 13pinowa z tego co kojarzę teraz przy montażu taka jest wymagana ale głowy nie dam :D 

hmm, może nie wtyczka ale musi być światło przeciwmgielne :D już mi się wszystko tarabani ale znając życie zaraz ktoś się znajdzie co będzie na bieżąco z tym tematem 

A spoko. Zazwyczaj gazownicy mają też w usłudze haki.... a TY spełniasz pierwszy warunek, więc z hakami jesteś bardziej na bieżąco niż ja :) Ale czekam na kogoś kto faktycznie zamontował niedawno lub ma wiedzę nie do przecenienia :) Nie muszę mieć nalepek na T i na B ani na W na haku - ważne aby udźwignął, działał itp :)

tu nie ma co za bardzo wymyślać

http://taniemoto.com/1173-1173-hak-holowniczy-przykrecany-marka-Note.html

a wiązkę pospinasz na szybkozłączki, tylko teraz nei bierz gniazda 7 pinowego tylko to większe 

Wskazany w linku hak ma maksymalne pionowe obciążenie kuli haka - 50 kg - ja zakupiłem podobny hak w autohak ze słupska, zamontowali mi w stacji diagnostycznej z podłączeniem wiązki i od razu z zaświadczeniem dla wpisu w dowód rejestracyjny za nieduże pieniądze. Zakupiłam przyczepkę kempingową o DMC 650 i na kempingu znajomy słusznie zauważył, że moja przyczepa i większość inny ma na tabliczce znamionowej wskazany nacisk na hak 75 kg - w przypadku kontroli policji mogę mieć problem, także sprawdź na tabliczce znamionowej platformy do przewożenia rowerów jaki ma nacisk na hak - jeżeli ten parametr podają.

Poza tym muszę się pochwalić, że mój Notek  1,4 benzyna z przyczepą jw. z wybrzeża przez całą Polskę w Tatry wysokie na Słowacji do Starej Leśnej i Poprad spokojnie dał radę. 

Bagażnik będzie ważył ok 13 kg i do tego dwa rowery po max 13 kg każdy czyli mam zapas :) Przyczepy kempingowej raczej nie będę nim ciągnął...

Ktoś wie jakiej wiązki potrzebuję? Są wiązki z modułem i bez modułu, gdzieś przeczytałem, że w Note potrzebny jest moduł i zwykłe wpięcie w przewody nie wystarczy,

Graphia jaką platformę na hak masz na oku? Ja po rekonesansie w aso kosztów montazu haka rok temu odpuscilem ale chyba za Twoją sprawą ruszę temat nowo ale poza ASO bo wakacje tuż tuż. 

Hej. No to ja mam w tym roku tak jak Ty w ubiegłym - odpuszczam temat. Miałem zajawkę na zamianę belek dachowych i rowerowych bagażników dachowych na platformę i hak, ale szkoda mi kasy na wymianę: wolę za tą kasę gdzieś pojechać ... oczywiście z rowerami na dachu :)

Toś mnie zmotywował....niema co:) wygląda że nadal 2 noty z tego forum będą dymać z rowerowi ...ale na dachu

Wskazany w linku hak ma maksymalne pionowe obciążenie kuli haka - 50 kg - ja zakupiłem podobny hak w autohak ze słupska, zamontowali mi w stacji diagnostycznej z podłączeniem wiązki i od razu z zaświadczeniem dla wpisu w dowód rejestracyjny za nieduże pieniądze. Zakupiłam przyczepkę kempingową o DMC 650 i na kempingu znajomy słusznie zauważył, że moja przyczepa i większość inny ma na tabliczce znamionowej wskazany nacisk na hak 75 kg - w przypadku kontroli policji mogę mieć problem, także sprawdź na tabliczce znamionowej platformy do przewożenia rowerów jaki ma nacisk na hak - jeżeli ten parametr podają.

Poza tym muszę się pochwalić, że mój Notek  1,4 benzyna z przyczepą jw. z wybrzeża przez całą Polskę w Tatry wysokie na Słowacji do Starej Leśnej i Poprad spokojnie dał radę. 

Robi jak zamontowali ci hak to z tyłu działają ci światła przeciwmgielne? Ja mam ściągnięte auto z Niemiec z hakiem i  z tyłu brak przeciwmgielnych a do gniazda haka zasilanie dochodzi. Kiedyś w pasku  przepinałem kostki w lampie czy i teraz mnie to czaka  niestety demontaż lampy?

• 2 tygodnie później...

Ale mnie to rozbawiło....w Polsce wszystko możliwe :) 

Nie ma przepisu na temat bagażników na haku i sypią się mandaty !!!!!!:)

http://moto.onet.pl/aktualnosci/rowerowy-uchwyt-wciaz-nie-opisany-w-przepisach/8pl0zf