graphia Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Cześć Rozważam montaż haka do Nissana Note E11. Chcę dokupić platformę do przewożenia rowerów więc hak nie będzie (na razie ciągał za sobą nic ciężkiego ) Nie mam pojęcia jaki hak będzie dobry, na co zwracać uwagę, jaką wiązkę wybrać itp. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie bardzo proszę o porady - wszystkie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 tu nie ma co za bardzo wymyślać http://taniemoto.com/1173-1173-hak-holowniczy-przykrecany-marka-Note.html a wiązkę pospinasz na szybkozłączki, tylko teraz nei bierz gniazda 7 pinowego tylko to większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Tzn że te tanie będą tak dobre jak te drogie? Gdzieś jest haczyk? czy tylko hak? 13 pinów obsługuje wszystkie światła a 7 pinów tylko podstawowe? Weź rozwiń swoją enigmatyczną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 to znaczy, że jak chcesz zapłacić za nalepkę to weź droższy może to wpłynie lepiej na rowery i Twoje samopoczucie, ale jak chcesz też mieć funkcjonalny hak i aby rowery też pojechały tam gdzie trzeba, co prawda nie w I lidze ale też do celu to weź w normalnej cenie. tak wtyczka 13pinowa z tego co kojarzę teraz przy montażu taka jest wymagana ale głowy nie dam hmm, może nie wtyczka ale musi być światło przeciwmgielne już mi się wszystko tarabani ale znając życie zaraz ktoś się znajdzie co będzie na bieżąco z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 A spoko. Zazwyczaj gazownicy mają też w usłudze haki.... a TY spełniasz pierwszy warunek, więc z hakami jesteś bardziej na bieżąco niż ja Ale czekam na kogoś kto faktycznie zamontował niedawno lub ma wiedzę nie do przecenienia Nie muszę mieć nalepek na T i na B ani na W na haku - ważne aby udźwignął, działał itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob1976 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 tu nie ma co za bardzo wymyślać http://taniemoto.com/1173-1173-hak-holowniczy-przykrecany-marka-Note.html a wiązkę pospinasz na szybkozłączki, tylko teraz nei bierz gniazda 7 pinowego tylko to większe Wskazany w linku hak ma maksymalne pionowe obciążenie kuli haka - 50 kg - ja zakupiłem podobny hak w autohak ze słupska, zamontowali mi w stacji diagnostycznej z podłączeniem wiązki i od razu z zaświadczeniem dla wpisu w dowód rejestracyjny za nieduże pieniądze. Zakupiłam przyczepkę kempingową o DMC 650 i na kempingu znajomy słusznie zauważył, że moja przyczepa i większość inny ma na tabliczce znamionowej wskazany nacisk na hak 75 kg - w przypadku kontroli policji mogę mieć problem, także sprawdź na tabliczce znamionowej platformy do przewożenia rowerów jaki ma nacisk na hak - jeżeli ten parametr podają. Poza tym muszę się pochwalić, że mój Notek 1,4 benzyna z przyczepą jw. z wybrzeża przez całą Polskę w Tatry wysokie na Słowacji do Starej Leśnej i Poprad spokojnie dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 link to tylko przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Bagażnik będzie ważył ok 13 kg i do tego dwa rowery po max 13 kg każdy czyli mam zapas Przyczepy kempingowej raczej nie będę nim ciągnął... Ktoś wie jakiej wiązki potrzebuję? Są wiązki z modułem i bez modułu, gdzieś przeczytałem, że w Note potrzebny jest moduł i zwykłe wpięcie w przewody nie wystarczy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Graphia jaką platformę na hak masz na oku? Ja po rekonesansie w aso kosztów montazu haka rok temu odpuscilem ale chyba za Twoją sprawą ruszę temat nowo ale poza ASO bo wakacje tuż tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Hej. No to ja mam w tym roku tak jak Ty w ubiegłym - odpuszczam temat. Miałem zajawkę na zamianę belek dachowych i rowerowych bagażników dachowych na platformę i hak, ale szkoda mi kasy na wymianę: wolę za tą kasę gdzieś pojechać ... oczywiście z rowerami na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Toś mnie zmotywował....niema co:) wygląda że nadal 2 noty z tego forum będą dymać z rowerowi ...ale na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Czyli że mój i twój? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czak66 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Wskazany w linku hak ma maksymalne pionowe obciążenie kuli haka - 50 kg - ja zakupiłem podobny hak w autohak ze słupska, zamontowali mi w stacji diagnostycznej z podłączeniem wiązki i od razu z zaświadczeniem dla wpisu w dowód rejestracyjny za nieduże pieniądze. Zakupiłam przyczepkę kempingową o DMC 650 i na kempingu znajomy słusznie zauważył, że moja przyczepa i większość inny ma na tabliczce znamionowej wskazany nacisk na hak 75 kg - w przypadku kontroli policji mogę mieć problem, także sprawdź na tabliczce znamionowej platformy do przewożenia rowerów jaki ma nacisk na hak - jeżeli ten parametr podają. Poza tym muszę się pochwalić, że mój Notek 1,4 benzyna z przyczepą jw. z wybrzeża przez całą Polskę w Tatry wysokie na Słowacji do Starej Leśnej i Poprad spokojnie dał radę. Robi jak zamontowali ci hak to z tyłu działają ci światła przeciwmgielne? Ja mam ściągnięte auto z Niemiec z hakiem i z tyłu brak przeciwmgielnych a do gniazda haka zasilanie dochodzi. Kiedyś w pasku przepinałem kostki w lampie czy i teraz mnie to czaka niestety demontaż lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ale mnie to rozbawiło....w Polsce wszystko możliwe Nie ma przepisu na temat bagażników na haku i sypią się mandaty !!!!!! http://moto.onet.pl/aktualnosci/rowerowy-uchwyt-wciaz-nie-opisany-w-przepisach/8pl0zf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi