Gość gajos_poznan Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Witam wszystkich Mam Almere z 99 roku z przebiegiem 54.000 i bede zmianial olej. Wg ksiazki serwisowej ma wlany olej Castrol 10W40, z tego co wiem jest to pólsyntetyk i teraz pytanie? - Jaki olej wlac? - Dlaczego ASO wlało półsyntetyk przy takim przebiegu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Według mnie wlewaj taki sam. A pytanie dlaczego wlali półsyntetyk to chyba skieruj do ASO... Może na przykład poprzedni właściciel (bo wnioskuję, że to nie ty robiłeś poprzednią wymianę) powiedział, że go nie stać na syntetyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gajos_poznan Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 samochod byl sproawodzony z niemic wiec raczej kasa nie wchodziła w gre, ale dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 ja polecałbym Lotosa 10W/40. Po pierwsze jest tani, po drugie, zrobiłem na nim 210tys. tylko zmieniałem co 10 tys. Primerka przy przebiegu 240kkm nie brała nic oleju. Po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Też lałbym 10W 40 skoro już na takim jeździłeś, ale nawet gdybyś przeszedł na full syntetyk to tragedii by nie było. Zastanawiam się tylko nad tm przebiegiem. Zgodzisz się że jest dziwnie mały...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robi S. Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Witam. Ja mam też Almerke 99' , przebieg 62000 km, leje Castrol 10W40 i jest ok.Ja bym nie zmieniał jak jest wszystko spoko. pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seba7207 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 No, też mi się nie chce wierzyć, że z 99' i przebieg 54 tys. Raczej obstawiałbym przy 154tys (jeśli był mało śmigany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gajos_poznan Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Przebieg jest prawdziwy, z samochodem dostalem ksiazke serwisowa Nissana i ostatni wpis byl 2 misiace przed moim kupnem, zreszta samochod po kobiece kupiony w Berlinie, w środku jak nowy naprawde udany zakup, tylko sie naszukałem jak cholera ponad 2 miesiace przed kompem i 2 nieudane wyjazdy do niemiec, bo sie okazało ze wraki za cene kosmiczna. Wiec warto troche poszukac a naprawde mozna cos wyrwac samemu. Dzieki za info i oleju pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Przebieg jest prawdziwy, z samochodem dostalem ksiazke serwisowa Nissana i ostatni wpis byl 2 misiace przed moim kupnem, zreszta samochod po kobiece kupiony w Berlinie, w środku jak nowy naprawde udany zakup, tylko sie naszukałem jak cholera ponad 2 miesiace przed kompem i 2 nieudane wyjazdy do niemiec, bo sie okazało ze wraki za cene kosmiczna. Wiec warto troche poszukac a naprawde mozna cos wyrwac samemu. Dzieki za info i oleju pozdro olej nawet w nowiutkiej almerce powinien być 10 w 40 może być syntetyk n.p.shell 10 w60rancing lub castrol 10w60ultra ale almera nie lubi olei 0w.padają rozrządy serwisy nissana do 2002roku chętnie lały 0w40 (maxymalna marża)ale centrala zagroziła że nie będzie uznawała reklamacji.chodziło o zbytnią "płynność"w dolnym zakresie czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartto Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Prosze doradzcie jaki olej zalac (bede wymienial za jakies 1tys km) do mojej Almerki? teraz jezdze na Mobil 1 5W50, przebieg ok 119 kkm dziekuje za rady Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie kombinuj tylko zalej tym samym. PS. Darowałem sobie odpowiedzi w dwóch innych wątkach... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartto Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie kombinuj tylko zalej tym samym. PS. Darowałem sobie odpowiedzi w dwóch innych wątkach... :/ OK, dzieki PS. Sorki za powtorke pytania w innych watkach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soldi Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 powiem tyle, moja n15 1.4 ma 143tys. byla zalana półsyntetykiem 10-40 mobil superS a serwis wlał mi texaco 5-40 pełen syntetyk, zdziwiłem się, że zmienili na pełen syntetyk, ale lepiej zapala, lepiej chodzi, nie ma wycieków i oczywiście nie bierze, więc będę jeździł na tym oleju, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 soldi, tylko na ile w nim jest ten texaco? wiadomo że na full syntetyku silnik łatwiej pracuje. tylko nie polecaj komuś czegoś skoro nie wiesz jaki stan prezentuje jego silnik. możesz narobic mu szkody. na tym forum jest do bólu tematów o olejach. a najbardziej zachwalam.zachwalają valvoline. Bartto, sprawdź jak już z valvoline synpower i i maxlife. a inne marki to juz koledzy się pochwalą. nawet lotosem :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsiu Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Witam Kupilem niedawno nissana sunny rocznik 91, ma przejechane 190 tys. Niewiem w jakim stanie jest olej wiec chce go wumienic, jaki olej polecacie. PS. Oprocz oleju wymienilem wszsytki filtry, co jeszcze nalzezalo by zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 płukanka valvoline przed zalaniem świezego oleju 10 min pracy na jałowym. zlewasz ... nowy filtr. olej max life 10 W 40 valvoline i jeździmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mdzalewscy Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam Kupilem niedawno nissana sunny rocznik 91, ma przejechane 190 tys. Niewiem w jakim stanie jest olej wiec chce go wumienic, jaki olej polecacie. PS. Oprocz oleju wymienilem wszsytki filtry, co jeszcze nalzezalo by zrobic ? jechać na diagnostykę i sprawdzić zawiechę na szarpakach, amorki na "skoczku", hamulce na rolkach, układ kierowniczy. Olej silnikowy bezwzględnie, chyba że wygląda na nowy to możesz jeszcze trochę pojeździć, bo olej po przebiegu 1-2tyś km a 15tyś rozróżnia się bez problemu. Reszta płynów poobserwować i wymieniać sukcesywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi