Pawel3007 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam. Co jakis czas mam problem w swojej almerze co pół roku zapala mi sie CHECK. od zapalenia tej kontrolki dzien lub dwa auto podczas jazdy potrafi zgasnac i juz nie odpalic lub po skonczonej jezdzie nie odpala.Jestem zupelnym laikiem jezeli chodzi o naprawe auta ale jak kazdy wie potrzeba matką wynalazkow.Za pierwszym razem zaczełem odpinac kostke po kostce az w koncu auto odpalilo a szczesliwa kostka byla kostka temperatury wody . teraz juz wiem jak auto nie chce odpalic odłączam tą kostke i wszystko jest wporządku.Nawet CHECK znika.Czy jest to w ogóle mozliwe zeby zapalanie tego silnika miało cokolwiek wspolnego z tą o to kostką???Prosze o pomoc i z gory DZIĘKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Może, jaki numer błędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Nowego kolegę. Proszę się zapoznać z tematem >>Dlaczego Warto Uzupełnić Profil<< Że silnik 1,5 to już wiemy, lecz benzynka czy diesel Dci? Prócz tego...zastanów się jaki ma być tytuł Twojego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 1,5 Benzyna Almera SE 2004r numeru błędu niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 numeru błędu niestety nie znam. no to tutaj nawet szklana kula nei pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 OK Dzieki za pomoc.Narazie jezdzi jak przestanie to się zaczne martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 jak pojawi sie błąd to spisz jaki i wtedy będziemy debatować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 jak pojawi sie błąd to spisz jaki i wtedy będziemy debatować witam mam ten numer błędu p0016 troche mi to zajeło witam mamten numer błędu p0016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czujnik położenia wału lub wałka rozrządu. Spróbuj podmienić czujniki, gdyż są takie same. Lub ewentualnie kup jeden nowy i podmieniaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 już to bylo zrobione ne pomogło samochód szarpie na dwójce na niskich obrotach sam mechanik nie miał pojęcia co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Uzupełnij profil - już o tym pisałem. Już gdzieś w innym temacie ustaliłem że to 1,5, /ale chyba to nie do mnie należy/ i nikt z nas nie musi się domyślać i wróżyć z kart.. Almera ma różne silniki i paliwo. Napisz co jeszcze robił mechanik, bo po co się powtarzać. Ten błąd to jak pisałem wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czujnik położenia wału lub wałka rozrządu. Spróbuj podmienić czujniki, gdyż są takie same. Lub ewentualnie kup jeden nowy i podmieniaj. male sprostowanie czujnik był wymieniony tylko wałka rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Więc spróbuj je teraz podmienić. Jeśli to nie pomorze, to pozostaje dostać się do rozrządu i zobaczyć jak daleko odstaje napinacz. Jeśli znacznie, to łańcuch do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Uzupełnij profil - już o tym pisałem. Już gdzieś w innym temacie ustaliłem że to 1,5, /ale chyba to nie do mnie należy/ i nikt z nas nie musi się domyślać i wróżyć z kart.. Almera ma różne silniki i paliwo. Napisz co jeszcze robił mechanik, bo po co się powtarzać. Ten błąd to jak pisałem wyżej. Mechanik zmienił ten czujnik wałka rozrządu i tyle i samochód jak szarpał tak szarpie dalej jak nie chce odpalic to wyciagam wtyczke od czujnika temperatury i samochod odpala. Więc spróbuj je teraz podmienić. Jeśli to nie pomorze, to pozostaje dostać się do rozrządu i zobaczyć jak daleko odstaje napinacz. Jeśli znacznie, to łańcuch do wymiany. łancuch byl wymieniany rok temu i nawet nie zrobilem 15 tys km Mechanik zmienił ten czujnik wałka rozrządu i tyle i samochód jak szarpał tak szarpie dalej jak nie chce odpalic to wyciagam wtyczke od czujnika temperatury i samochod odpala. łancuch byl wymieniany rok temu i nawet nie zrobilem 15 tys km powoli juz trace serce do tego auta Uzupełnij profil - już o tym pisałem. Już gdzieś w innym temacie ustaliłem że to 1,5, /ale chyba to nie do mnie należy/ i nikt z nas nie musi się domyślać i wróżyć z kart.. Almera ma różne silniki i paliwo. Napisz co jeszcze robił mechanik, bo po co się powtarzać. Ten błąd to jak pisałem wyżej. Podłączyl komp stwierdził błąd czujnika walka rozrządu, wymienił ten czujnik po czym auto nie chciało w ogóle zapalic. Podłączyl komp ponownie nie stwierdził żadnych błędów. Ponownie nie mógł zapalic na nowym czujniku po czym zmieniliśmy na stary czujnik i odpalił z dodatkiem gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Są dwa czujniki temperatury. Jeden idzie do ECU a drugi na zegary. O którym mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Są dwa czujniki temperatury. Jeden idzie do ECU a drugi na zegary. O którym mówisz. nie jestem pewien ale chyba od zegarów bo jak wyciągam wtyczke to mi nie pokazuje temperatury.Jak sie pewnie domysliles jestem zupelnym laikiem a wiec prosze o spora dawke wyrozumiałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Czujnik na zegary jest tylko z jednym przewodem, natomiast na ECU /komputer samochodu/ jest wtyczka i chyba na dwa przewody/. https://www.google.pl/search?q=almera+n16+czujnik+temperatury&biw=1242&bih=594&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIrfn7kf-UxgIVSsByCh0lOgzV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel3007 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Czujnik na zegary jest tylko z jednym przewodem, natomiast na ECU /komputer samochodu/ jest wtyczka i chyba na dwa przewody/. https://www.google.pl/search?q=almera+n16+czujnik+temperatury&biw=1242&bih=594&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIrfn7kf-UxgIVSsByCh0lOgzV z tych fotek wynika ze to ta z jedna wtyczką Czujnik położenia wału lub wałka rozrządu. Spróbuj podmienić czujniki, gdyż są takie same. Lub ewentualnie kup jeden nowy i podmieniaj. witam kilka tygodni temu pisałem o problemie mojej almery (1,5 benzyna 2004r) był błąd czujnika polozenia wału . wymienilem dwa na nowe do tego przepływomierz został wymieniony na oryginalny ale uzywany, do tego wymienilem czujnik temperatury na nowy i została wyczyszczona przepustnica.reset ecu zrobilismy za pomoca staycyjki i pedała gazu.czasami wyskakuje bład 0340 0335 1614 auto zapala na zimnym i na bardzo rozgrzanym na letnim nie chce.na dwójce szarpie. zgory dziekuje za pomoc jak pojawi sie błąd to spisz jaki i wtedy będziemy debatować witam kilka tygodni temu pisałem o problemie mojej almery (1,5 benzyna 2004r) był błąd czujnika polozenia wału . wymienilem dwa na nowe do tego przepływomierz został wymieniony na oryginalny ale uzywany, do tego wymienilem czujnik temperatury na nowy i została wyczyszczona przepustnica.reset ecu zrobilismy za pomoca staycyjki i pedała gazu.czasami wyskakuje bład 0340 0335 1614 auto zapala na zimnym i na bardzo rozgrzanym na letnim nie chce.na dwójce szarpie. zgory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi