Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Bardzo dobra płukanka ja ją stosuje przed zlaniem oleju trzymam ją 20min na wolnych obrotach i zlewam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Olej wymieniony, wymiana poprzedzona płukanką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Lux Tylko dlaczego filtr oleju Filtron to nie są dobre filtry Jakość wykonania jest kiepska ....................... Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Nigdy nie miałem z nimi złych doświadczeń, na filtronach poprzednie auta przelatały bez problemu 500k km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Ja tam ich nie lubię dużo reklamacji z nimi mieliśmy a dokładnie na nie trzymanie szczelności- uszczelki to ich pięta achillesowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 No nic 10k km do następnej wymiany musi wytrzymać, potem zapodam jakiś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Mann 67/1 bardzo dobre 18zł!!! Edytowane 12 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 No to przy następnej wymianie zagości w juke'u Mann . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Turbo silnik więcej ciepła wytwarza... 5w40 będzie okey, do tej pory ze wszystkich jakie testowałem to millers Long Life ma najlepsze właściwości myjące - potrafi nawet jak ktoś na Castrolu śmigał rozruszać pierścienie olejowe !! Ciśnienie oliwy utrzymuje okey więc można czasem przycisnąć. Bardzo istotna jest wymiana przynajmniej raz co 10 tyś km... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 To jaki olej byłby najlepszy, jaka marka? Co proponujecie i jaką oliwę zalewacie do swoich 1.6 DIG-T? Do silnika z turbiną 5/40 lub lepiej 5/50 - marka mniej ważna - Mobil1/3000, Millers Motorsport, Total Racing. W życiu 0/30 ani 5/30 - to są wymysły .... już wiesz czyje. I oczywiście nie rozkręcać turbiny na zimno ani nie gasić na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksiu Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Producent zaleca 5W30 ,a 0W20 do 1.6DIG-T nawet mojego silnika 1.6 to zabójstwo silnika !! To jest bardzo ciekawe. W instrukcji obsługi do 1.6 DIG-T jest napisane: "MR16DDT z wyjątkiem NISMO RS: Zaleca się olej o lepkości 0W-20. Jeśli olej o klasie lepkości 0W-20 nie jest dostępny, korzystając z tabeli dobierz olej o klasie lepkości odpowiadającej zakresowi panujących temperatur." To jak w końcu jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvius Opublikowano 29 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 Ja leję Millers EF C3 5W40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi