Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Błąd 2A00

Gość 1975ostry

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 1975ostry

Witam. Mam problem z nissan qashqai 2.0 dci zapala się check i komputer pokazuje błąd 2A00 usterka nie znana nie wiecie co to może być ?

• 6 miesięcy temu...

Witam. Mam problem z nissan qashqai 2.0 dci zapala się check i komputer pokazuje błąd 2A00 usterka nie znana nie wiecie co to może być ?

Mam ten sam problem. Dowiedziałeś się może co to za błąd? Pozdrawiam

Mazi,ten błąd to coś nie tego z sondą lambda,sprawdź połączenia może masz gdzieś przewody zaśniedziałe,albo od razu jedź do elektryka samochodowego

• 3 tygodnie później...

Byłem u mojego mechanika i też tak twierdzi że to lamda. Czyscil dmuchal nawet zakładał dwie różne sondy żadna z nich nie siadła. Czyszczenie też nic nie dało. Bylem tez w nissanie na obdukcji i powiedziano mi że to czujnik nadmiaru powietrza (podali mi numer części ). Sprawdziłem w wielu sklepach z częściami i pod tym numerem jest sonda lambda ale nie jest dostępna jedynie serwis nissan ma dostęp do tej części. Umówiłem się na jutro na wymianę koszt części 700 zł nie jestem zadowolony ale to chyba jedyny sposób na usunięcie usterki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...