Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dojazdówka

toxicity
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nosze sie z zamiarem kupna dojazdówki. Czy ktos posiada, posiadał? Jak sie sprawuje? noo i co najważniejsze jakie powinna mieć wymiary (ewentualnie z jakiego innego auta podejdzie?)

mialem ten sam dylemat i odpuscilem dojazdowke na korzysc kompresora i spraya do naprawy opon.Wszystko misci sie w schowku apteczki w bagazniku. Odpukac od kilkunastu lat nie zlapalem kapcia.

jezdzac wokół domu koło mi nie przeszkadza, a w dalsza droge wole miec koło na zmiane (np przecieta opona). A jak zagladałem do bagaznika to jak wyrzuce ten plastikowy schowek to jest tam ok 10 cm. I  dojazdowka powinna sie zmieścić

Kupić zapas, włożyć go w jakiś ładny pokrowiec. Dodatkowo zabezpieczyć jakimś pasem żeby nie jeździła w bagażniku i heja. 

Tu masz. Nie wiem jak w p12, ale w p11 jest mała niedogodność! Jak złapie kapcia na przodzie, to musze najpierw przekładać z tylne bo dojazdowe nie podchodzi-przedzkadza wielkość przedniego zacisku hamulcowego(tylko u mnie jest r15)

http://olx.pl/i2/oferta/nissan-primera-p12-kolo-dojazdowe-dojazdowka-CID5-ID8A639.html#:04b9fbc7ec

Edytowane przez NEO NFS
  • Upvote 1

NEO NFS

dzięki za myśl,

ja kupiłem dojazdówkę 15' i właśnie blokował zacisk jak pisałeś, to kupiłem 16' (bodaj od KIA et kapkę większe ale nie przeszkadza)

wsadzę z powrotem 15' bo mieści Sie między bagażnikiem a butlą od gazu. A jak z przodu złapie to jak pisałeś ;-)

No! Dodam tylko że miałem raz takiego pecha i to w zime -15C'- zamiana x2 byla HARDKOROWA!!!

• 4 tygodnie później...

Ja mam  butle zamiast koła zapasowego gazu wchodzi 52l do niej, kupiłem 15 calowe koło dojazdowe z mazdy wszystko pasuje, teraz jest na butli gazowej i bagażnik pusty, delikatnie odstaje zamykanie jakieś 4cm.

Jeżeli chodzi o właściwości jezdne to da się jechać przecież nie chodzi tu o bicie rekordów tylko o dojazd do wulkanizatora.

• 2 miesiące temu...

Ja mam pełnowymiarowy zapas i nie zamierzam kupować dojazdówki ;) koło mam w pokrowcu w.... piwnicy :P Nie przejmuję się kapciem bo na kołach mam DUNLOPY a co za tym idzie ubezpieczenie producenta opon :) dopóki na kołach je mam na terenie europy wysyła do mnie pomoc drogową w celu wymiany, naprawy etc ;)

ja mam zestaw naprawczy, a zapasowe koło trzymam w garażu ;-)

i to jest dobre rozwiązanie, ja tam mam od lat i odpukać nie było potrzeby używać tego.

Stres jest, bo  nie wiem jaka jest skuteczność takich zestawów, ale jednak 16 calowe koło zajmuje potwornie dużo miejsca w bagażniku, więc taka dcyzja.

Ja mam  butle zamiast koła zapasowego gazu wchodzi 52l do niej, kupiłem 15 calowe koło dojazdowe z mazdy wszystko pasuje, teraz jest na butli gazowej i bagażnik pusty, delikatnie odstaje zamykanie jakieś 4cm.

Jeżeli chodzi o właściwości jezdne to da się jechać przecież nie chodzi tu o bicie rekordów tylko o dojazd do wulkanizatora.

a próbował ktos wsadzić tam dojazdówke 16?

• 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...