Vendetta Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Witam, Zaczęła mi mrugać kontrolka poduszki powietrznej i po wpisaniu problemu w "google" wyskoczyło mi ze to mogło być przez ruszane kable/ kostki pod siedzeniem. Pomyślałem, że to to bo często jak jeżdżę do lasu biegać to zostawiam portfel właśnie pod siedzeniem. Mechanik( który nie zajmuje się elektryką) doradził bym rozpiął kostki i wtedy system się powinien zresetować kasując błąd. No i zacząłem grzebać w tych kablach i porozpinałem te kostki na przekręconej stacyjce na zapłon. Niestety nic to nie pomogło,a co gorsza po tych zabiegach przestało mi działac otwieranie/zamykanie szyby od pasażera( rozpinałem kostki pod siedzeniem kierowcy). Czemu tak się stało? jak mogę to naprawić? Kostki na 100% powpinałem tam gdzie były :/ Mój samochód to nissan almera 2.2 dci z 2004 Edytowane 6 Maja 2015 przez Grzmot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Kostka pod siedzeniem nie może mieć nic wspólnego z szybą. Zacznij od sprawdzenia bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vendetta Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ok, tak tez zrobie. Stało się to bezposrednio po czynnosci grzebania przy kostkach, więc tak to skojarzylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ja bym nie grzebał przy kostkach od poduszek na załączonym zapłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vendetta Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Dlaczego? Skoro system mial się zresetowac( co ma chyba sens) rozlaczanie ich bez przekreconej na zaplon stacyjki nic by nie dalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 . Mechanik( który nie zajmuje się elektryką) doradził bym rozpiął kostki i wtedy system się powinien zresetować kasując błąd. Uzupełnij profil...... Jeśli "mechanik" nie jest elektrykiem, to niech Ci głupot nie gada. System sam się nie zresetuje. Na forum jest opisana procedura jak to możesz zrobić samemu. Prócz tego, nie robi się takich rzeczy przy włączonej stacyjce - jak wspomniał kolega wyżej. Również szyba nie ma nic wspólnego z AirBag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vendetta Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Dzięki, poszukam. To mowicie,ze ta szyba to ma pewno nie przez to moje grzebanie przy kostkach pod fotelem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 ...że ta szyba to ma pewno nie przez to moje grzebanie przy kostkach pod fotelem??? Nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Dzięki, poszukam. Procedurę znajdziesz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65683-n16-miga-kontrolka-airbag-tematy-po%C5%82%C4%85czone/?hl=airbag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vendetta Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Procedurę znajdziesz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65683-n16-miga-kontrolka-airbag-tematy-po%C5%82%C4%85czone/?hl=airbag Dzięki, podziałalo To mam jeden problem mniej. Teraz kolej na tę szybę. Zanim pojade do specjalisty zobacze bezpieczniki, jeśli znajde gdzieś na forum rozpiskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Dzięki, podziałalo To mam jeden problem mniej. Teraz kolej na tę szybę. Zanim pojade do specjalisty zobacze bezpieczniki, jeśli znajde gdzieś na forum rozpiskę Cieszę się, że się udało, choć nie napisałeś za którym razem. Inni wogóle nie mogli tego zrobić, a innym udało się za ...entym razem. Co do szyby, może to tylko zbieg okoliczności i usterka przy szybie nastąpiła w tym samym czasie. -)może być wina przełącznika; -) mógł się urwać/pęknąć/złamać przewód w peszlu między drzwiami a słupkiem. Co do opisu bezpieczników----masz na górze po prawo wyszukiwarkę!!!!! Warto z niej korzystać, taki temat już był i dokładnie dawałem opis w poscie #8 tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59125-bezpieczniki/?do=findComment&comment=766349 Musisz jeszcze brać pod uwagę to, iż nie wszystko może być opisane co jest pod danym bezpiecznikiem. Jeden bezpiecznik, to nie znaczy że jest od jednej rzeczy. Proponuję wyjmować po jednym bezpieczniku i sprawdzać --Tylko Nie Tak Jak poprzednio Ci Kazał Mechanik. Rób to na wyłączonej stacyjce!!!! Może być tak iż zresetuje Ci się mały licznik km. i jakieś dane na wyświetlaczu -ale tak musi być, siła wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi