Majkelo Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 witam, mam problem z pilotem do primery p12 2004r. Dokladnie to chodzi o to że samochód jest zamkniety. A pilotem nie mogę go otworzyć. Wciskam unlock i lock i samochod nic nie raguje. i nie moge sie do niego dostac. Jak go otworzyć z kluczyka? słyszałem że od strony pasażera kolo klamki jest zaslepka, tylko jak ją zdjąć? I może ktoś poradzi dlaczego nie działa pilot, bateria wymieniona i nic,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 plaskim srubokretem podwazyc i kluczykiem otworzyc a kierunki migaja jak otwierasz i zamykasz auto z pilota ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 w moim jest po stronie kierowcy wkładka zamka. Od dołu jest miejsce na włożenie śrubokręta żeby ściągnąć zaślepkę a ta procedura powinna pozwolić zakodować kluczyki http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/73071-p10p11-naprawa-kluczyka/?do=findComment&comment=785389 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 plaskim srubokretem podwazyc i kluczykiem otworzyc a kierunki migaja jak otwierasz i zamykasz auto z pilota ? niestety nic, żadnej rekacji na guziki w kluczyku, jedynym mankamentem jest to że w środku w samchodzie na liczniku świeci się czerwona lampka, z tego co widzę to z kluczykiem. No i jak probuje otworzyć bagażnik tym przyciskiem to w środku w samochodzie coś zaczyna pikać. To wkoncu z której strony znajduje się ten zamek ? od kierowcy czy pasażera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 http://instrukcja.pl/i/nissan_primera_p12_instrukcja_obslugi/pdf/6815strona 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 (edytowane) dzieki, jutro posprawdzam i dam znać co i jak tylko smuci mnie myśl że mam cały czas otwierać dzwi z kluczyka bo pilot nie działa, sprobuje zakodowac ale jak nie pomoże to nie wiem. Napewno odrazu 2 przyciski by sie nie popsuły tak nagle. Bo chodziły normalnie. Edytowane 8 Maja 2015 przez Majkelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 masz rozkodowany imobilajzer.jak otworzysz awaryjnie auto tzn kluczykiem od strony kierowcy jest nawet znaczek na zaslepce i nie odpalisz auto a czerwony guziczek kluczyka miga to masz winowajce.albo tez szwankuje antena imo przy stacyjce zolty pierscien podswietlany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 A co z drugim kluczykiem/pilotem?, bo chyba nic o nim nie pisałeś.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 z logicznego punktu widzenia to i drugi nie zadziala jak immo jest rozkodowany.jak pisze ze caly czas mu sie swieci na czerwono kluczyk na desce rozdzielczej.jakby migal kluczyk to auto jest uzbrojone a jak nie miga to responden czy jakos tam mie widzi kluczyków tzn pilotow.prawdopodobnie winna jest anteny przy stacyjce.z tego co czytam na forach to rocznik 2004 jest po lifcie i maja takie problemy a przed liftem nie.moze zastosowac terapie wtrzasowa typu odlaczyc kleme plus na pół godziny wlozyc kluczyk w stacyjke zamknac auto z pilota i otworzyc.moze to pomoze.ale najpierw jak otworzy awaryjnie to niech zapali auto jestem pewien ze nie odpali. oczywiscie po pol godziny zalozyc kleme i wlozyc kluczyk i prubowac zamknac i otworzyc z pilota.pidze troche chaotycznie bo z telefonu na pececie sie lepiej pisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Witam. Dostalem sie do tego zamka otworzylem. Auto normalnie zapala. Tylko cos jest nie tak dlaczego jak samochod jest otwarty to na desce miga ta czerwona kontrolka. A gdy wlacze zaplon przestaje migac, gday wyjmne kluczyk znow zaczyna migac. Niestety drugiego kluczyka nie posiadam. Panowie co radzicie zrobic? Zeby dzialal ten pilot @edit uuffff, wszystko działa, zakodowałem klucz sposobem który podał mi link skitt. I wszystko działa jak należy. Kamień z serca mi spadł Dzięki wam wszystkim panowie Edytowane 9 Maja 2015 przez Majkelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 on ma migac tak ma byc.jak wkladasz kluczyk to imo sciaga blokade z zaplonu i zapala jak miga i noe pali to imo jak nie migai nie pali czujnik polozenia walu zabrudzony badz uszkodzony. to ze miga uzbraja sie imobilajzer i chociaz bys dorobil kluczyk sposobem ta przyciski nie zaprogramujesz kluczyka.grunt ze pali.i to jest wazne.a pilnuj olejow czesta wymiana szkoda walu i walka rozrzadu.smarowanie musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Dzieki. Wszystko bylo wymieniane miesiac temu. Więc tylko czekac do nastepnej wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi