dbdariusz Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Sobie coś tryka od czasu do czasu pod kierownicą. Zdjąłem plastikową obudowę tą od kolumny kierownic. Jest tam pełno kabelków, przewody do stacyjki itp. Ciekawe co to może być. Spalenizną ni nie śmierdzi wiec jest ok, ale cholera wie co się zaczyna. Myślę jechać podłączyć do komputera auto.... Może coś wykryją.... Miał ktoś coś podobnego? To chyba jest jakieś zwarcie lub spięcie. Muszę szukać jakiegoś elektryka samochodowego. Zna ktoś godnego polecenia w okolicach Rzeszowa? Serwis nissana twierdzi, że to pewnie jakiś przekaźnik. Pytanie jakie tam przekaźniki pod kierownicą są i czy ktoś miał problem z którymś z przekaźników. JAKIE PRZEKAŹNIKI SĄ POD KIEROWNICĄ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Musisz coś więcej napisać, w jakich momentach wydobywa się ów głos, na prostej, przy skręcie, jaki to odgłos. Bo z tego co napisałeś "tryka" to jedynie przerywacz kierunkowskazów podobny głos wydaje spod kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdariusz Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nie ma reguły. Moge jechac wolno, szybko, skręcać, Jedynie co to nie tryka na postoju... i nie od razu ... tylko raczej po 10-30 minutach jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Spotkałem się już kiedyś z, jak to piszesz, trykaniem. Może to być coś z ABS-em, uszkodzony przegub lub czujnik na którymś kole. Nie miga Ci kontrolka od ABS,..? Nie załącza się do końca i odbija cały czas. W przypadku o którym wspomniałem pęknięty były pierścień na przegubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.